15 January

Spännande derby
– ännu en gång?

På onsdag kväll den 16 januari kl 19.00 möts Helsingborg och Eos för tredje och sista gången under säsongen 2018/2019. Resultaten från de två första mötena är snudd på identiska där lagen tagit var sin 7 poängsseger, I Helsingborg i oktober vann hemmalaget med 84-77 och senast i Eoshallen i november vann Eos med 85-78. Ska det bli en sjupoängsvinst även denna gång och vem drar det längsta strået?

Helsingborg anländer i Lund med luft under vingarna bakom fyra raka segrar med en genomsnittlig vinstmarginal på 31 poäng. I tabellens tjocka mittenskikt är nu Helsingborg ett av lagen som slåss om topplacering bakom suveräna och obesegrade Djurgården.

För Eos del är det idel hemmamatcher ett tag framöver. Efter onsdagens match mot Helsingborg är det hemmamatcher igen mot Trelleborg (30 januari) och Fryshuset (9 februari) innan nästa bortamatch kommer först mot AIK den 17 februari. Med publikens hjälp kan vi befästa vår position i övre halvan av Superettan.

Senast Helsingborg var här stod Marcus Dahlqvist för en trepoängsuppvisning när han sänkte fem skott från långdistans vilket kunde ge Eos det rycket de behövde för att knipa vinsten. På onsdag får någon annan gärna kliva fram då Marcus under resten av våren pluggar i USA och inte kommer vara med i uppställningen.

Som vanligt med Helsingborg finns det ingen enskild spelare för Eos att plocka bort utan det är kollektivet som gör laget bra. Med det sagt gäller det att hålla koll på finurlige spelfördelaren Kasper Hagberg, Mads Rasmussen som kan tråckla i bollen från alla möjliga vinklar, och glöm inte veteranen Tanju Yulman som, när han är på gång, kan sätta trepoängare från halvplan om han vill.

Räkna med en fartfylld onsdagskväll i Eoshallen!

Alla nyheter