18 January

Gäster med guldkant
besöker Eoshallen

På söndag 20 januari kl 14.00 är det åter dags för match i Svenska Basketligan dam. Gästande Luleå ligger, till ingens förvåning, på delad förstaplats då de vunnit alla säsongens inledande nio matcher. De har dessutom gjort det i överlägsen still med en genomsnittlig vinstmarginal på 30 poäng. Deras spelschema har däremot varit viktat mot hemmamatcher där sex av deras första nio har spelats på hemmagolv.

Luleå har verkligen lyckats med sina importer, med Chastity Reed i spetsen. Hennes 21,3 poäng per match är bäst i hela serien. Det kombinerar hon med 7 returer, 4 assist och drygt 2 steals per match. Truppen kompletteras med ytterligare två amerikanskor och tre spelare med meriter från svenska seniorlandslaget. Det är lätt att förstå varför norrländskorna är så bra och hur de har kunnat vinna fem raka SM-guld.

Det betyder däremot inte att Luleå är oslagbara. Förra säsongen möttes Eos och Luleå tre gånger, där Luleå förvisso vann med 17 och 15 poäng i Norrland men bara med 10 poäng i Skåne, så slagläget finns där. Eos har nyligen gjort sig av med ett annat spöke, när de en vecka sen knep en ytterst sällsynt vinst mot Mark i Kinnahallen, en plats som Eos inte lämnat som segrare på många, många år. Kanske är det dags att vända ännu en trend idag.

Vi hejar på Eos!

IK Eos

Alla nyheter