13 January

Dayshalee is happy to be here

I lördags spelade Dayshalee Salaman sin första match i Eos gröna linne när Visby Ladies kom på besök. Själva matchen är avhandlad här och som ni alla vet blev det en tung förlust för våra damer. Nu blickar vi framåt och nedan kommer en presentation av Eos senaste nyförvärv!

Dayshalee, eller Day som hon även kallas, är en 29-årig Point Guard från Puerto Rico. Day är en explosiv spelare som är skicklig på att driva upp bollen, göra poäng och skapa målchanser åt sina medspelare. Trots sin ringa längt på 163 cm är hon orädd under korgen och viker inte undan i närkamperna. Med sitt explosiva spelsätt går hon under smeknamnet ”Dinamita” – ”Dynamiten” och förhoppningsvis kommer hon blow our minds med sitt spel.

Day har tidigare spelat professionellt ibland annat Argentina, Mexiko och Puerto Rico och hon har varit uttagen till All star-matcher i Mexiko och blivit framröstad till hela ligans bästa spelare i Puerto Rico. Utöver detta har Day även spelat i det Puertoricanska landslaget och var med senast i VM 2018.

Så, hur såg det ut i debuten då? Trots sjukdom och kort tid med laget spelade Day knappt 27 minuter. Med sina 20 poäng i matchen var hon poängbäst i Eos, och under matchen gjorde hon skäl för sitt smeknamn. Dynamite-Day kom in med energi och pushade laget, med fler träningar ihop kommer Dayshalee säkerligen komma in ännu bättre i laget och förhoppningsvis kan hon, tillsammans med övriga laget, snart stå som segrare igen.

Urval av meriter & utmärkelser:
Latinbasket.com All-Puerto Rican BSNF Rookie of the Year -13
Latinbasket.comAll-Puerto Rican BSNF Most Improved Player of the Year-14
Puerto Rican National Team -14, 17-18
Puerto Rican BSNF All-Star Game -15, 18
Mexican LNBPF Finalist -16
Latinbasket.com All-Mexican LNBPF 2nd Team -16
FIBA AmeriCup in Argentina -17 (Bronze)
Argentinian La Liga Apertura Finalist -18
Central American and Caribbean Games in Barranquilla (Colombia) -18 (Bronze)
Centrobasket in Manati (Puerto Rico) -18 (Gold)
World Championships in Tenerife (Spain)
Latinbasket.com All-Puerto Rican BSNF Guard of the Year -18
Latinbasket.com All-Puerto Rican BSNF Domestic Player of the Year -18
Latinbasket.com All-Puerto Rican BSNF 1st Team -18

Foto: Senad Honic

Alla nyheter