29 January

Slutspelsjakt i Basketligan Dam

På fredag välkomnar vi Marbo Basket till Eoshallen för en mycket viktig match i SBL dam.

Eos och Mark känner varandra väl och bortalaget är en av de motståndare som Eos spelat mot flest gånger de senaste tio åren. Även om Eos vunnit de fyra senaste mötena har Mark många gånger tidigare stått som segrare lagen emellan.

Nu kämpar båda lagen för att knipa en slutspelsplats. De åtta bäst placerade lagen i Svenska Basketligan Dam går till slutspel och den sista slutspelsplatsen innehas för tillfället av Eos, tätt följt av Mark på lika många inspelade poäng.

Båda lagen har vunnit tre matcher var och när lagen möttes i höstas vann Eos med nio poäng och har alltså just nu en fördel om lagen skulle hamna på samma poäng när serien är färdigspelad. Det är dock ett litet försprång och fredagens match är otroligt viktig för båda lagen!

Sedan matchen i höstas har Mark kompletterat sitt lag med Shaylen Burnett, en spelare som både kan göra poäng och ta returer. Den flitige Eos-åskådaren känner kanske igen Shaylen då hon förra säsongen spelade i Norrköping Dolphins och avgjorde matchen i Lund till Dolphins fördel med att sätta två straffkast i slutminuten.

Eos, med coachen Xavier Hernandez Bofill i spetsen, är inne i en tung period med ett antal förluster i rad men ser positivt fram emot matchen på fredag. Dayshalee Salaman har varit ett tillskott med fart i spelet och kommer efterhand med i spelet bättre och bättre.

Laget har tränat bra och kan tjejerna bara skärpa till returtagningen, som varit dålig de senaste matcherna, så finns det stora möjligheter att hålla Mark bakom sig i tabellen även efter matchen.

Kom och stötta damerna, vi ses i Eoshallen på fredag!

INTRÄDE
Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Barn under 7 år och medlemmar: Gratis

Kan du inte vara på plats? Inga problem, vi sänder alla matcher live via Solidsport. För mer info besök: https://solidsport.com/eosdam

Alla nyheter