26 February

Superlördag i Eoshallen!

Eoshallen öppnar upp dörrarna för en dag full av basket och hyllningar till tre klubblegendarer!

Dagens startar med den spännande matchen i SBL dam när Eos välkomnar Norrköping Dolphins. Eos innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen två poäng före Mark och med fyra matcher kvar av grundserien lever kampen om slutspelsplatsen i allra högsta grad.

Under halvtid i damernas match kommer tre klubblegendarer: Kenth Olsson, Maria "Bille" Svenonius och Peter Kozak, få sina tröjor hissade i Eoshallen. Detta är något ni inte vill missa!

17.30 är det sedan dags för herrarna att välkomna Högsbo Basket till Eoshallen för ännu ett toppmöte i Superettan. Båda lagen behöver en seger för att ha fortsatt chans att gå upp i Basketligan efter säsongen.

Innan, under och efter damernas match kommer även Matskeppet Food Truck finnas på plats utanför Eoshallen för att servera burgare av riktigt hög kvalité. Allt är med andra ord upplagt för en heldag i Eoshallen!

Ta med en vän och kom till Eoshallen på lördag så skapar vi en elektrisk stämning tillsammans!


Kenth började spela i Eos som ung, han kom tidigt med i A-laget som han spelade med under 1960- och början av 1970-talet. Samtidigt som den aktiva basketkarriären började han även döma och debuterade som domare i herrarnas elitserie (nuvarande Basketligan) 1972.

1977 blev han internationell FIBA-domare och dömde i tio år landskamper, bland annat OS-kval och har under sin domarkarriär dömt flertalet SM-finaler. Kenth är Eos, och hela Skånes, genom tiderna mest meriterade domare.

Bille är Eos mesta damspelare genom tiderna. Hon hade en lång karriär i klubben som inleddes i tonåren och avslutades först när hon var i 30-års åldern.

Det som kännetecknar Bille är hennes vilja att alltid vinna och bli bättre, någon som visade sig i hennes karriär då hon varje säsong utvecklades som spelare och visade prov på högklassig basket ända till den dagen hon lade basketskorna på hyllan.

Peter är Eos mesta herrspelare genom tiderna, med sina 346 matcher och 4646 poäng är det ingen som kommer i närheten av honom. Peter debuterade i herrlaget på 1970-talet och spelade i Eos ända fram till 1990-talet.

Efter sin karriär på basketplanen har Peter fortsatt varit aktiv inom föreningen, något han är än idag. Han har coachat ungdomslag, suttit i styrelsen i många år, varit ansvarig för Lundaspelen de första 30 (!) åren. Peter är utan tvekan den person som jobbat absolut mest för Eos genom alla tider.


Hålltider:
Uppkast Eos vs. Norrköping - 14.30
Tröjcermoni - cirka 15.00-15.15
Uppkast Eos vs. Högsbo - 17.30

INTRÄDE
Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Barn under 7 år och medlemmar: Gratis

Länk till evenemang finner du här

Kan du inte vara på plats? Inga problem, vi sänder alla matcher live via Solidsport. För mer info besök:
https://solidsport.com/eosdam
https://solidsport.com/ikeos-herr

Alla nyheter