03 March

Eos startar ny social idrottsförening i Klostergården

Som en del av Eos Cares projekt ”En skalbar modell för idrott & integration” kommer under våren att startas upp en ny idrottsförening i Klostergården. Arbetet bedrivs inom Skåne Baskets initiativ Hemmaplan, och Eos bidrar med ett flertal ledare och en aktiv organisatorisk samverkan.

Hemmaplan är Skåne Baskets initiativ för att stärka föreningsliv i socioekonomiskt utsatta områden. Detta sker genom att etablera s.k. Sociala Idrottsföreningar – multiaktivitetsföreningar där alla i området ska ha förutsättningar att vara med. Basen för verksamheten är en nära samverkan med en skola, där föreningen håller i aktiviteter direkt i anslutning till skoltid. Klostergården är i egentlig mening inte ett socioekonomiskt utsatt område, men har en mycket mångkulturell boendesammansättning och har bedömts som ett lämpligt område att börja med i Lund, bl a pga Eos goda kontakter med Klostergårdsskolan, fritidsgården och andra aktörer i området.

Den nya föreningen kommer att heta Hemmaplans Sociala Idrottsförening (HSIF) Klostergården, och arbetet leds av en av Eos mest aktiva coacher, Irene Otamiri, som till vardags är projektledare för Hemmaplan. Irene kommer att vara verksamhetsansvarig i föreningen och den som rekryterar spelare, ledare, samarbetspartners, sponsorer, styrelsemedlemmar etc. Till hjälp finns bl a Axel Wallin från Eos Cares, som kommer att vara med i styrelsen. Förberedelser pågår sedan flera månader, och redan nu finns flera grupper igång:

  • Tjejer och killar ÅK3 (delad hall): Tisdagar kl 15-16
  • Tjejer och killar ÅK4-5 (delad hall): Onsdagar kl 15-16
  • Tjejer ÅK7-9: Tisdagar kl 19-20
  • Killar ÅK7-9: Torsdagar kl 19-20

För den som är intresserad av att veta mer håller Irene och Axel under våren öppna informationsmöten/rekryteringsrallyn, på fredagar kl 16-17 på Klostergårdens fritidsgård. Här är länk till facebook-eventet, där ni kan se nästa tillfälle.

HSIF Klostergården kommer att samarbeta med ett antal s.k. partnerföreningar inom olika idrotter – bl a för hänvisning av barn och ungdomar som vill gå vidare i sin utveckling och börja spela på tävlingsnivå. Som en sådan partnerförening kommer Eos att få tillgång till ett större antal basketspelande barn, och Eoshallen kommer att kunna fungera som ett utflyktsmål för den nya föreningens sociala aktiviteter – vilket exempelvis kan vara att titta på våra A-lagsmatcher.

För mer info, kontakta Irene på hemmaplan@skanebasket.se, följ Hemmaplan på facebook/instagram eller besök www.hemmaplan.org.

Alla nyheter