03 November

Norrköping Dolphins
på besök i Eoshallen

Lördag 6 november kl 14.30 kommer Norrköping Dolphins till Eoshallen för match i Svenska Basketligan Dam. Dolphins är ett lag som av många har tippats bli ett topplag denna säsong.

Laget har börjat säsongen med 4 segrar och 2 förluster, och de båda förlusterna har kommit mot fjolårssäsongens båda finalister, Alvik och Luleå.

Östergötlands basketstolthet har en rad nya spelare inför säsongen, Matilda Åhlberg var förra säsongen i Luleå, man har fyra nya importspelare och har även flyttat upp några unga talanger från sitt utvecklingslag. Laget coachas av Eos-bekante Kevin Taylor Lundgren, som uppenbarligen har gjort ett gott jobb och fått ihop det delvis nya laget.

Kevin är ju också, tillsammans med vår egen Ira Otamiri två av de fyra nya förbundscoacherna för Sveriges damlandslag, som snart skall samlas för träningsläger i Södertälje för att därefter spela EM-kval mot Lettland på bortaplan den 14 november.

Eos förlorade senaste matchen på bortaplan mot serieledarna Luleå, men coach Jan Hricko var inte nedslagen för det.

– Luleå är ett mycket bra lag som vi förlorade mot, men vi gjorde en hel del bra saker i matchen även om vi också har saker som vi kan förbättra redan inför nästa match, säger Eos coach förhoppningsfullt.

Både Silja Viita (Finland) och Laura Ziegler (Danmark) är uttagna till sina respektive länders landslagstrupper, som också skall spela EM-kval den kommande tiden, så Eos coach får klara sig både utan dem och sin ass.coach Ira under den närmaste tiden.

Vi önskar både de svenska coacherna och de nordiska grannländerna lycka till under EM-kvalet men först gäller det:

HEJA PÅ EOS DAMER I EOSHALLEN PÅ LÖRDAG!

Alla nyheter