18 November

Dubbelmöte med asiatisk
mat mellan matcherna

På lördag 20 november är det två spännande elitbasketmatcher i Eoshallen. Damerna är först ut och spelar kl 14.30 mot Uppsala i Basketligan dam. Därefter finns det möjlighet att köpa en spännande maträtt från Asian Wok Street Food, som ställer upp sin Food Truck strax utanför Eoshallens entré.

Efter lite mat i magen är det dags att gå in i Eoshallen igen och se ett toppmöte i Superettan herr, när Eos möter Högsbo kl. 17.30.

Uppsalas damer kommer till Lund med 2 segrar i bagaget. Coach Mady Mahdy har bara en importspelare i sitt lag, Sabrina Haines, men hon är duktig och tillsammans med etablerade Ellinor Holmberg, Amanda Tivenius och Johanna Prytz kommer laget att vinna en hel del matcher i årets serie.

Eos damer lyckades vinna onsdagens match mot Borås borta och coacherna Jan Hricko och Ira Otamiri kunde glädjas åt att laget spelade riktigt snabbt och att Jaydee Christopher fixade en dubbel-dubbel (26 poäng och 10 målgivande passningar). Dessutom visade Laura Ziegler och Silja Viita att deras deltagande i danska respektive finska landslaget inte var tillfälligheter utan att båda två gjorde starka insatser även i den svenska ligan.

Vi kan förvänta oss en målrik match i herrmatchen, Högsbo och Eos är de båda klubbar i Superettan som gjort mest poäng i genomsnitt under den första tredjedelen av säsongen. 96,0 respektive 93,4 är siffrorna, Högsbos siffra först.

Högsbos herrlag är bra, och har en bred spelartrupp där kroaten Toni Vitali och Filip Sjöström, som denna säsong ser bättre ut än på länge, dominerar under korgarna, men också är spelintelligenta. Dessutom sätter de skotten om de blir fria utifrån. De båda måste man ha koll på. Emil Lundstedt dominerar inte under korgarna, men måste också hållas i tyglar, annars kan han sätta hur många treor som helst.

Eos herrar är också bra, och har ofta ett flyt i spelet som man sällan ser. En stor faktor i detta är att det inte finns någon individuell prestige i laget, utan den som är bäst för dagen får också den största rollen, och det kan vara olika spelare olika matcher.

Alltså – stora chanser till två sevärda basketmatcher på lördag och dessutom ett spännande mellanmål/tidig middag!

Entrén är fortfarande låg – eftersom vi vill att så många som möjligt kommer:

60 kr för vuxna – 20 kr för ungdomar/studerande – Gratis entré för medlemmar!

VÄLKOMNA!

Alla nyheter