11 December

Dags för match i den
jämna SBL dam-serien

På lördag 11 december med uppkast kl 17.30 i Eoshallen är det åter dags för match i den spännande och osäkra högsta serien i Svensk Dambasket, SBL. Lördagens motståndare är A3 från Umeå, som under de senaste åren har varit ett topplag varje säsong, med SM-guld 2019 som toppresultat.

Klubben har också spelat internationellt i EuroCup under dessa år, och mött motstånd som är tuffare än de möter i den svenska ligan.

I år har dock A3 gått på pumpen ett par gånger i vår inhemska liga, delvis beroende på att man inte har kunnat mönstra fullt lag i alla matcher. A3 har också SBL´s mest rutinerade coach, både nationellt och internationellt, i form av Jan Enjebo, så vi kan vara säkra på att det finns många kort att spela ut från coachbänken idag.

Även från Eos coachbänk kommer det att spelas ut bra kort, kan vi räkna med. Jan Hricko och Ira Otamiri har bra koll på dagens motståndare och vill gärna hänga med i kriget om placeringar i den jämna basketligan Dam.

Varför är då serien extra jämn och spännande i år? Luleå har stuckit iväg i toppen, och de har troligen också det bästa laget i år, men sedan är det väldigt jämnt och nedanför slutspelsplats ligger just nu både Högsbo och Södertälje, inte det man är van vid att se.

En anledning är att Östersund är en nykomling som överraskat de flesta, både importspelare och svenskar har varit bättre än vad experterna väntat. Förra årets bottenlag Mark och Visby har varit duktiga och lyckosamma i rekryteringen av importspelare och har fått både bra spelare individuellt och som passar ihop med gruppen. För Högsbo och Södertälje är det tvärtom. De hade förra året en bra sammansättning av sina trupper, men har i år inte lyckats så bra.

Vi kan vara säkra på att det kommer att bli förändringar i en del av trupperna i serien under den närmaste månaden, både Södertälje och Högsbo har aviserat förstärkningar, så det kommer att bli än mer spännande framåt vårkanten.

Åtta lag går till slutspel, kampen om platserna 2-8 kommer att vara tuff!

Heja på Eos på lördag – hemmapubliken gör alltid några poäng extra!

Alla nyheter