16 December

SBL Dam på väg mot
halvtid och juluppehåll

Sista matchen innan jul spelas på lördag 18 december kl 14.30 i Eoshallen. Våra gäster kommer från Gotland och Visby. Visby Ladies, som laget heter har startat säsongen mycket bra, och kommer att ligga på en säker slutspelsplats när SBL dam spelar sin sista omgång och lagen går in för ett kort juluppehåll.

Att säsongen börjat så bra för Visby har överraskat en del s.k. experter, men det beror nog mer på att ö-laget har haft svårt att få ihop spelet de senaste säsongerna, trots att man haft en del högkvalitativa spelare.

I år har man behållit två av amerikanskorna Jessica Kelliher och A´lexus Harrison, som båda är starka och stora och dessutom (speciellt Kelliher) mycket säkra under korgen. Vi kan vara säkra på att Eos coach Jan Hricko inte vill att Visbys stora spelare får bollen nära korgen.

Eos förlorade i förra matchen mot A3 hemma, men några bra besked fick i alla fall Eos-publiken. Ett var att vår finska landslagsspelare Silja Viita gjorde sin bästa match sedan hon kom till Sverige. 25 poäng och starkt spel hela vägen bådar gott inför framtiden.

Jayde Christofer blev förra säsongen vald till ”Årets artist” och vann dessutom assistligan i hela serien. Då spelade hon i Visby Ladies. I år spelar hon i IK Eos och leder assistligan. Vi kan vara säkra på att hon vill göra en bra match mot sina förra lagkamrater, och en artist är hon – kolla på hennes passningar – toppklass!

Gör ett uppehåll i julförberedelserna och kom till Eoshallen på lördag och heja på Eos tjejer – det är de värda!

Kom ihåg Covidpass om du är 18 år eller äldre - det måste Du ha för att komma in!

IK Eos önskar samtidigt alla supporters en GOD JUL och hoppas på ert stöd även under vårsäsongen!

Alla nyheter