05 January

Ockelbo imponerar
med egna produkter

Efter jul- och nyårsuppehåll är det dags för basket i Eoshallen igen. Herrlagets motståndare lördagen den 8 januari kl 17.30 är Ockelbo BBK – en förening som imponerar på många sätt. Kommunen med samma namn har omkring 6.000 invånare. Ändå har man ett lag i Superettan Herr, som till stor del består av egna produkter.

Föreningen bildades för över 50 år sedan, och har varit med i hetluften förr. Under några år i början på 2000-talet spelade man t.o.m. i högsta serien, i Basketligan och slog där ett rekord som lär vara omöjligt att slå: Man hade över 7.000 åskådare på läktaren i en match – och nej, kommunen var inte större på den tiden, så i princip alla gick på basket. Man kunde inte ens spela i sin hemmahall, utan fick hyra in sig i Gavlerinken i Gävle.

Idag är det Johan Persson, etablerad coach med ungdomslandslagsmeriter, som sedan några år leder Ockelbolaget med den äran. Som nämnts ovan, i laguppställningen finns många egna produkter, som kommit tillbaka till moderklubben, där Edvin Stark exempelvis provat lyckan med Norrköping Dolphins i Basketligan. Från Norrköping kommer också insidespelaren Lucas Lindh som dominerar i 3-sekundersområdet och som kommer att göra livet tufft i eftermiddag för Eos-spelare som tar sig nära korgen.

Eos har förlorat ett par matcher under december som man helst velat vinna, och kommer tillbaka efter juluppehållet, sugna på att bibehålla sin plats i toppskiktet. Framåt vårkanten väntar slutspel för de åtta bästa lagen i serien, och för att få bästa möjliga lottning gäller det att placera sig bra i grundserien.

Kom till Eoshallen på lördag och heja på oss!

IK Eos

OBS! Damlagsmatchen på lördag mot Alvik är uppskjuten p.g.a. Covidsmitta i Alvikslaget

Alla nyheter