18 January

Lediga hyreslägenheter
i Lund – ja, du läste rätt

Lediga hyresrätter hör inte till vanligheterna i lärdomsstaden, men i maj är 57 nybyggda lägenheter på Dag Hammarskjölds väg klara för inflyttning. Bakom projektet står Tornahem, en av Eos sponsorer. Något för dig? Fyll i din intresseanmälan på studs.

Fastigheten består av två byggnader. Den ena har fyra våningar, plus en indragen femte. Den andra innehåller tre våningar.

– Mycket glädjande att Lund får ett tillskott av hyresrätter. Jag vet hur kämpigt det är för såväl medlemmar i kommunen som inflyttade spelare att finna bostad i Lund. Extra roligt att det är en av våra största sponsorer som är byggherre, säger Björn Göransson, Eos klubbdirektör.

Dag Hammarskjölds väg ligger i Tunaområdet nordost om Lunds centrum, aöödeöes intill IDEON, Sparta och Medicon Village. Stadsdelen har fått sitt namn från Tuna slott, en storslagen villa i Tudorstil som invigdes 1867 och revs 1948.

– Det är nära till livsmedelsbutik med post och den nya spårvägen ligger bara några hundra meter bort.

Lägenheterna finns i storlekar från 34–89 kvadratmeter, med tyngdpunkten på tvåor och treor.

– Totalt rör det sig om 7 ettor, 34 tvåor, 14 treor och 2 fyror.

Behöver man vara medlem i Eos för att komma i fråga för en lägenhet?

– Nej, det är inget krav. Alla som söker bostad i Lund är välkomna att visa intresse, säger Björn Göransson.

Här fyller du i din intresseanmälan.

Byggnads AB Tornahem är ett familjeägt fastighetsbolag med verksamhet i Lund. Bolaget grundades 2005. Tornahem bygger hyreshus i olika storlekar och former. Vi bygger hållbart, med högt ställda krav på låg energiförbrukning och med material som ger liten påverkan på miljön. Våra fastigheter förvaltas av Stadsbostäder i Malmö. Webbplats: stadsbostader.se.

Alla nyheter