21 January

Skånederby för damlaget
– heja fram Eos på lördag

Lördagen den 22 januari kl 14.30 är det dags för säsongens andra lokalderby i SBLD, när Helsingborgs BBK kommer på besök för att möta IK Eos. Det första derbyt, den 4 december i Helsingborg, slutade med Eosseger med 69-53.

Sedan dess har det hänt en del för båda lagen förutom jul- och nyårsfirande.

För Eos del har det tyvärr inneburit två inställda matcher p.g.a. ett tråkigt litet virus. Det innebär dock att Jan Hricko, Ira Otamiri och alla spelarna är ordentligt spelsugna. Laura Ziegler, som stukade en fot innan jul, är tillbaka i träning och coacherna räknar med att hon skall kunna bidra mot Helsingborg.

Helsingborg, som nu spelar sin andra raka säsong i den högsta serien, har blivit varma i kläderna och kommer till Lund med tre raka segrar i bagaget. Segrar mot i tur och ordning Alvik, Wetterbygden och Östersund är inte att förakta, och det gröna hemmalaget är härmed varnade.

De viktigaste spelarna i Helsingborg är de båda amerikanskorna Japonica James och Katherine Kain tillsammans med den snabba guarden Rachel Clet och kaptenen Mathilda Ågren, som gjorde debut i damlandslaget förra året. Kan Eos få stopp på dessa fyra spelare, så är en viktig pusselbit för segern i hamn.

En annan pusselbit som skall till är att hålla ned antalet turn-overs, dvs bortslarvade bollar, felpassningar, tekniska fel och liknande. I Eos senaste förlustmatch mot Mark hade laget totalt 29 och det är alldeles för många om man vill vinna matcher i den tuffa Basketligan. Låt oss hoppas att Eos-tjejerna kan vårda bollen lite bättre idag.

Som vanligt krävs Covidpass för att komma in på matchen för alla som är 18 år eller äldre.

Var rädda om varandra och håll avstånd på läktaren!

IK Eos

Alla nyheter