02 February

Smålands skrällag
till Lund på lördag

Svenska Basketligan Dam är jämnare än någonsin denna säsong – roligt för publik, spelare och coacher – men Luleå har av alla ansetts som att stå ett steg över alla andra. Luleå hade inte förlorat på hela säsongen innan man i måndags kväll mötte Wetterbygden från Huskvarna – som skrällsegrade och vann!

På lördag 5 februari kl 14.30 är skrällaget från Småland på besök i Eoshallen, och givetvis är de fyllda med självförtroende efter segern mot serieledarna.

Wetterbygden modell 2021–2022 bygger på fyra starka importer som tillsammans med Erica Iderståhl spelar många minuter varje match. Från bänken kommer Emma Johansson som är en lovande ung spelare som redan debuterat med besked i damlandslaget.

För Eos, som likt många andra lag varit Covid-drabbat, och inte kunnat samträna med fullt lag under en lång tid, gäller det att inte låta Wetterbygden dominera under korgarna, där speciellt Tyra Whitehead kommer att ta för sig om det finns plats.

Eos gjorde en riktigt bra match mot Norrköping borta senast, trots att det märktes att några inte tränat på ett tag och att Doniyah Cliney skadade sig lätt i andra halvlek. Förlust med sex poäng är givetvis inte bra, men tjejerna visade efter paus att de inte gav upp, och vann andra halvlek klart.

Sofie Ljungcrantz gjorde sin kanske bästa match för säsongen mot Norrköping – hon behövs i den formen tillsammans med evighetsmaskinen Jayde Christopher.

Välkomna till Eoshallen på lördag!

Tag med Covidpass om du är 18 år eller äldre! Vi har sittplatser på läktaren och håller avstånd!

IK Eos

Alla nyheter