22 September

Säsongsstart i Superettan
– herrlaget vs. Eskilstuna

På lördag, 24 september klockan 17, är det säsongsstart för Superettan i Basket i Eoshallen. Det har gått flera månader sedan det spelades elitbasket i Lund, men nu är det alltså dags igen. För motståndet står nykomlingen Eskilstuna.

Eskilstuna har spelat i Superettan förut, och tog i våras steget upp i den näst högsta serien igen. Klubben är etablerad i Basketsverige och är relativt stor med både ungdomsverksamhet och damlag i Basketettan.

Årets upplaga av Eskilstuna består till största delen av egna produkter. I laget tycker vi att Eos bör hålla koll på trepoängsskytten Simon Findén och guarden Adam Karahmetovic. På coachbänken hittar vi en Eos-bekanting, Wiktor Buszka. Wiktor tillbringande en mycket stor del av sin ungdomstid i Eoshallen och är nu etablerad coach med ungdomslandslagsuppdrag.

Delvis nytt lag
Eos herrar ställer i år upp med ett delvis nytt lag. Jan Hricko, som tidigare coachade damerna i Eos, har tagit steget över till herrsidan kommer säkert att ha stor tillit till de rutinerade spelarna som finns kvar, Andreas von Uthmann, Olle Karlsson, Nils Gjörup och inte minst Adnan Karovic, som har spelat flest Superettanmatcher av alla i hela Sverige.

Hur det kommer att gå i serien är ovisst, spekulationerna är som vanligt i full gång, men ett är säkert: Det kommer att bli bra basket i Eoshallen även denna säsong.

Bli stödmedlem
Om Du vill se fler matcher under säsongen så skall du givetvis bli stödmedlem i Eos. Om du dessutom vill sitta lite mer bekvämt på matcherna, få en supportertröja, gratis fika i pausen, få möjlighet att motionsspela, använda vårt gym, bli inbjuden på näringslivsträffar och dessutom stödja Eos allmänt, då skall du gå med i Gröna Gardet!

För att bli stödmedlem i Eos eller för att gå med i Gröna Gardet går du in på Eos hemsidaoch klickar på ”Börja spela basket”. Sedan hoppar du direkt till punkt 3 och väljer vilket medlemskap du vill ha.

Fri entré för medlemmar och blivande medlemmar
Du, som är medlem och inte ännu fått ditt elektroniska medlemskort och Du, som tänker bli medlem och betala in avgiften inom kort – Du kommer in på matchen på lördag om du talar om det för matchvärden i entrén.

Webb-TV
Vill Du se även bortamatcherna under säsongen eller kanske har förhinder någon hemmamatch? – Då kan du se matchen ändå! Alla matcher streamas och sänds via webb-TV! Antingen betalar du för en enstaka match eller så tecknar du ett abonnemang för hela Superettan – endast 199 kr för hela säsongen! Du bokar och får all information på sehtv.se

Tag med dig en god vän och kom till Eoshallen på lördag – matchen börjar kl 17.00!

IK Eos

Alla nyheter