05 October

Fullmatad baskethelg
i Eoshallen 8–9 oktober

Till helgen är det mycket basket i Eoshallen. Damlaget, Herrlaget och Damer U-laget spelar samtliga hemma. Välj en, två eller alla tre matcherna och kom till hallen för att se intressant basket.

Så här spelar lagen i helgen.
Lördag 8 oktober kl 18.00 Eos-Östersund (SBLD)
Söndag 9 oktober kl 15.00 Eos-Högsbo (SEH)
Söndag 9 oktober kl 18.00 Eos-Lobas (BED)

Äntligen är det dags för SBL-basket i Eoshallen igen. Första motståndarna denna säsong är förra årets positiva överraskning, Östersund Basket. Östersund var nykomlingar förra säsongen och tog direkt steget upp till toppen där man slutade på en tredje plats i grundserien efter 18 segrar på 26 matcher och efter det tog sig ända till semifinal där man åkte ut mot blivande SM-vinnarna Norrköping Dolphins. Inte illa av en nykomling.

Matchen ingår i Rosa Oktober, där Svenska basketligan Dam tillsammans hjälper till i Rosa Bandet-kampanjen. Stöd gärna cancerforskningen med ett bidrag via Swish till 123 372 82 43. Alla bidrag är välkomna, även de små!

Men det var förra säsongen, på lördag börjar säsongen 2022-2023 med delvis nya spelartrupper. Östersund har förstärkt laget med amerikanskan Jessica Kelliher, som är känd i Sverige efter att ha dominerat under Visbys korgar under två säsonger. Jessica är både en stark returtagare och en duktig poänggörare. Anna Lundqvist är också ett nyförvärv, bra skytt som senast kommer från Norrköping Dolphins men ursprungligen från Alvik.

Eos spelade förra helgen mot Mark i Svenska Cupen och vann klart, 96-68. Man skall inte dra för stora växlar på segern eftersom det var Marks första match för hösten men Tay Sanders och Emilie Hesseldal dominerade returtagningen totalt och hade en intern returtävling som Emilie vann med 22-19. I vanliga fall är ett tvåsiffrigt tal i denna kategorien imponerande.

Herrarna spelar mot Högsbo på söndag 9 oktober kl 15.00

Högsbo har i och för sig tappat två giganter, Filip Sjöström och Toni Vitali som båda var både starka och duktiga. På pluskontot har de Jonathan Peleg, som i år återvänder till moderklubben efter att ha spelat i flera SBL-klubbar, senast i Umeå. Ny är också amerikanen Christian Stewart, som fyller upp tomrummet efter Filip och Toni. Till detta har de flera andra spelare med ligaerfarenhet, som Eos måste hålla kolla på.

Eos förlorade senast mot RIG Mark borta, en match som Eos kunde vunnit om man hade spelat lite bättre. RIG Mark-spelarna utnyttjade sin fysik och då blev det förlust för det gröna Eoslaget.

Idag har coach Jan Hricko även tillgång till Viktor Stepanovski, en ung guard som kommer från Helsingborg. Med Viktor i laget finns det ännu en spelare som kan bidra till intensiteten i defensiven.

Damer U spelar derby I Basketettan mot Lobas på söndag 9 oktober kl 18.00

Baskethelgen avslutas med ett lokalderby i Basketettan på söndag kväll. Eos Damer U har en bred trupp och coacherna kan välja på många spelare. Många spelare har möjlighet att bli framtidens ligaspelare och i matchen mot Lobas kommer tjejerna att möta några som redan har varit upp på den högsta nivån i Sverige.

Välkomna på basket i helgen – ta med ditt digitala medlemskort så kommer du in utan att betala. Om du inte är medlem kostar det 60:- för stora och 20:- för små/studenter

IK Eos

Alla nyheter