04 November

Herr- och/eller dammatch
i Eoshallen i helgen

Till helgen är det två elitmatcher i Eoshallen. Du kan välja om du vill titta på herrarna som spelar mot AIK på lördag den 5 november kl. 14.30 eller om du vill se damerna som möter Alvik i Svenska Cupen på söndag 6 november kl. 14.30. Är du riktigt basketintresserad kommer du såklart på båda matcherna!

Herrarnas gäster är alltså AIK från Solna, som liksom hemmalaget gärna vill vara med och tävla om slutspelsplatserna. Det finns 8 platser i slutspelet och det är jämnt mellan många lag i denna spännande serie.

AIK har inför denna säsong möblerat om lite i laget och satsar smart nog på en mix mellan rutinerade spelare och en del yngre talanger. Erkan Inan är en fantastisk skytt när han är på det humöret och kan ensam vinna matcher för Solna-laget. Till sin hjälp har han broder Serkan och Cenk Sekeroglu från Turkiet som är stabil under korgarna.

Laget coachas av Fred Drains, som var en av de smartaste spelarna i Svenska Basketligan under många år. Om han kan förmedla lite av sin basketintelligens till de unga spelarna så kommer det att ge resultat snart.

Eos herrar har lyckats vinna två bortamatcher den senaste tiden, mot Ockelbo och Huddinge. Att vinna borta är alltid lite svårare, även om basketkorgarna ser likadana ut överallt så är det inte ”samma känsla” som att skjuta hemma.

Damerna spelar alltså på söndag mot Alvik, för bara en vecka sedan spelade Alvik mot IK Eos i Svenska Basketligan Dam. Den matchen vann Alvik på hemmaplan i Åkeshovshallen med 90-67,

Nu är det returmöte, men denna gång gäller det Svenska Cupen. Sex lag är kvar och spelar kvartsfinaler om en plats i Final Four i Norrköping till våren. Norrköping Dolphins är direktkvalificerade som arrangör.

Eos coacher var givetvis inte nöjda med resultat i Stockholm senast, och framför allt var man besviken över att man tillät Alvik att göra hela 90 poäng. Om man släpper in så mycket, blir det svårt att vinna och vi kan vara säkra på att fokus kommer att ligga mycket på det defensiva spelet.

Alvik sköt exceptionellt bra från trepoängslinjen senast, hela 14 av 27 skott gick i korgen härifrån, vilket är mycket bra. Här är svaret på mycket av resultatskillnaden, och kan hemmaspelarna begränsa skyttet utifrån så kommer det att bli en jämn match.

Heja på Eos både på lördag och söndag!

IK Eos

Foto: Nisse Nilsson (press@nissenilsson.com)

Alla nyheter