07 November

Missade du damlagets
match i söndags?

Synd, för det var så spännande som basket kan bli – lika efter full tid och förlängning, tyvärr orkade inte Eostjejerna rå på Alvik och förlorade med 90-93 efter förlängningen.

Men redan i morgon, tisdag den 7 november kl 19.00 har du en ny chans att se Eos damer som möter det nya laget Sjuhärad Basket i Eoshallen

Nja, helt nya är de inte – förra året hette de Borås Basket och spelade i SBLD, men inför årets säsong är de en egen förening med ett nytt namn.

Laget har börjat serien med 3 förluster, men man har mött serieledarna Uppsala, Alvik som Eos också har mött och tippade topplaget Södertälje. Vi kan vara säkra på att Västgötalaget kommer till Lund med en önskan om seger!

Önskan om seger har också Ira Otamiris gäng, är revanschsugna efter söndagens knappa förlust.

Sjuhärad har ett långt lag, där framför allt Paula Juhlin och Elin Ljunggren har rutin från många år i SBL och man har dessutom en ny amerikanska, Shalaunda Burney-Robinson, som ännu inte debuterad i Sverige, men som ger ännu mera tyngd under korgarna.

I Eos dominerade Tye Sanders och Emilie Hesseldahl stort undre korgarna senast mot Alvik med 17 returer vardera (kommer man över 10 brukar det vara värt att nämna). Mot Sjuhärad match behöver de göra jobbet igen och dessutom få hjälp av lagkamraterna för att vinna den kampen.

Välkommen till Eoshallen!

Bild: Nisse Nilsson

Alla nyheter