09 November

Dags för Skånederby
i Superettan herr

På torsdag 10 november kl 19.00 kommer Trelleborg Pirates till Eoshallen. Det brukar betyda intressanta matcher mellan de två sydligaste lagen i Superettan. Genom åren har det svängt lite fram och tillbaka vem som har vunnit, men idag får vi nog erkänna att Trelleborg har lite av favoritskapet.

Piraterna har börjat serien med sex segrar av sju, och endast förlorat mot starka Högsbo. En stor anledning till det säkra spelet är kanadensaren Yannick Anzuluni, som efter flera säsongen i SBL nu har bosatt sig i södra Sverige och är starkt bidragande till Trelleborgs fina säsongsstart. I laget finns också f.d. Eoskillen Meo Martin, som i år fått en klart större roll än förra säsongen.

Eos har haft en bra matchsvit, och vunnit de tre senast matcherna. Spelet har sett betydligt bättre ut än tidigare, och framför allt känns det som att spelarna hittat sina roller bättre än i början på säsongen.

Superettan som serie ser ut att vara lika spännande som tidigare, och det är ofta oförutsägbart vem som vinner matchen för dagen. Så är basket som allra bäst, och det gäller även de andra lagsporterna.

Välkomna till Eoshallen!

Alla nyheter