20 November

Topplag till
Eoshallen

Redan på onsdag är det dags för ännu ett Skånederby i Eoshallen – den 23 november klockan 19.00 är det uppkast och det är Helsingborgs BBK´s herrlag som står för motståndet. Ett Helsingborg som har börjat säsongen alldeles lysande, på de första 9 matcherna har man bara förlorat en match! Helsingborgs förlust kom mot obesegrade Högsbo.

I lördags spelade Eos damer mot topptippade Södertälje BBK i basketligan dam – då blev det publikrekord för säsongen – det slår vi på onsdag om DU kommer tillsammans med dina kompisar/barn/föräldrar!

Är månne Helsingborg på väg mot en ny storhetsperiod? Staden har stolta baskettraditioner på herrsidan, även om det är ett tag sedan:

På 1960-talet tampades IFK Helsingborg med den tidens giganter, Alvik och krönte denna period med ett SM-guld 1969. Klubben spelade fortsatt i högsta serien under 1970-80-90-talet, innan man trillade ur serien. En nysatsning gjordes i början på 2000-talet och under åren 2003-2009 spelade Helsingborgs Basket, som klubben nu hette, åter i högsta serien. Sedan dess har herrlaget spelat upp sig och ligger alltså nu i topp i Superettan.

Årets Helsingborgslag ser välsammansatt ut, med en blandning av äldre och yngre spelare, och alla spelartyper. Tydligt är också att det i år inte finns någon ”fixstjärna” utan det kan vara olika spelare som avgör från vecka till vecka.

Eos har efter en något trög säsongsstart kommit igång betydligt bättre och har vunnit 4 av de 5 senast matcherna och klättrat i tabellen. Med flera nya spelare i truppen och en ny coach tar det lite tid att få ihop spelet, vilket man måste ha respekt för och tålamod med.

I helgen spelade Eos herrar borta mot det andra laget från Helsingborg, Team 4Q, och tog en övertygande seger med 105-68 och är säkert sugna på att ge det topptippade Helsingborgs BBK en match.

Vi ses på onsdag – kom i tid för att få en bra plats!

IK Eos

Alla nyheter