16 December

Dubbla elitmatcher
i Eoshallen på lördag

Lördagen den 17 december är det, trots alla förberedelser inför kommande helger och Lundaspelen, en stor dag i Eoshallen. Då spelar både herrlaget och damlaget sina sista hemmamatcher 2022.

Herrarna är först ut kl. 14.00 och ställs mot Wetterbygden Stars, en av flera starka klubbar i Småland. Laget har haft det lite tufft i början av serien, men har vunnit tre av de senaste fyra matcherna och kommer säkert att ta en hel del skalper i årets serie, där vi redan sett att det lag som är hungrigast för dagen vinner.

Eos förlorade senast hemma mot Norrort, en match som gästerna vann på en betydligt tuffare returtagning. Man kan gissa att det är en sak som kommer att ha stor betydelse även idag, och Eosspelarna kommer att få slita mot de större insidespelarna från Wetterbygden.

Efter en fika i caféet och kanske ett snabbt julärende så är det dags för våra damer att ta sig an Luleå. Den matchen börjar kl. 18.00. Norrlandslaget har gott om kvalitetsspelare i laget. Två duktiga amerikanskor, tillsammans med Ellen Nyström, Josefin Westerberg och Fanny Wadling, alla tre landslagsmeriterade gör att laget ligger i topp i serien. Coach Robin Sandberg vill naturligtvis ta sig och laget till SM-final i år igen och där ta revansch för fjolårsmissen mot Norrköping i finalen.

Eos damer tog förra veckan en viktig seger mot Högsbo borta, och då gjorde kanske laget sin bästa laginsats för säsongen. Det tar lite tid för nya spelare att ”hitta varandra” men i den matchen såg det riktigt bra ut några gånger.

Välkomna till Eoshallen på lördag!

IK Eos

Alla nyheter