20 January

Blir det förlängning
på lördag också?

Rubriken är kanske svårförståelig, men i de två senaste hemmamatcherna Eos herrlag har resultatet varit helt lika efter 4 x10 min, dvs ordinarie speltid. Då blir det förlängning, och i matchen för två veckor sedan blev det t.o.m. två förlängningar då resultatet även efter den första förlängningen var lika.
Den matchen förlorade Eos, men veckan därefter vann Eos herrar.

På lördag den 21 januari kl 14.30 är det alltså dags för match mot RIG Mark, som är ett Basketgýmnasium och består av ungt gäng killar som gillar att spela med fart och är i bra form fysiskt.

I höstas förlorade Eos borta och det finns alltså en stor revanschlust hos hemmalaget. Vare sig coach eller spelare var på något sätt nöjda efter den matchen.

Vi kan också vara säkra på att vare sig coach eller spelare i Eos siktar på någon förlängning denna lördag. Både kaptenen Olle Karlsson och coachen Jan Hricko säger med eftertryck att de vill att matchen avgörs (givetvis till hemmalagets favör) under ordinarie speltid.

Trots att de båda är säkra på detta, finns det dock en stor möjlighet att matchen blir jämn. Lagen har gjort liknande resultat under säsongen och även om RIG Mark inte har spelat match på länge så vet vi att RIG-lagen ofta utvecklas under säsongen.

Välkomna till Eoshallen på lördag! Uppkast kl 14.30!

IK Eos

Alla nyheter