01 February

Nykomling med rutin
besöker Eoshallen

På lördag den 4 februari kl. 14.30 välkomnar vi en ny klubb till Eoshallen i Superettan. IK Eos är den klubb som spelat flest säsonger i Superettan medan SK Sloga, som är en relativt nybildad förening som på knappt 10 säsonger har klättrat uppåt i seriesystemet och sedan i höstas alltså är ett av de 13 lagen i Sveriges näst högsta serie inom herrbasketen.

Sloga må vara en ny aktör inom elitbasketen, men många av spelarna i laget har rutin från Svenska Basketligan och är också de bärande delarna i Sloga årgång 2023. Mannos Nakos, Kevin Grant, Elias Westerlund och Oliver Ehrnvall är alla exempel på killar som spelat i SBL och dessutom ganska många matcher.

För Eos del gäller det att vara på hugget direkt i början av matchen. I flera matcher den senaste tiden har laget börjat svagt, och sedan fått jobba en stor del av matchtiden med att jobba ”ikapp”. Det är tungt i längden, men på lördag hoppas vi att man sätter igång redan från uppkast.

När lagen möttes i höstas vann Eos på bortaplan i Uppsala med 106-96. Mycket poäng då alltså, och det är inte ovanligt när Eos spelar. Hemmalaget gör 88 poäng i snitt, vilket är näst mest i serien. Endast serieledarna Högsbo gör fler. Kan man hålla någorlunda tätt bakåt, är det alltså stor chans till hemmaseger på lördag.

Heja på Eos på lördag!

Alla nyheter