13 February

Dags för ligamatch
i Eoshallen igen

Efter ett landslagsuppehåll är det så dags för match i Svenska Basketligan Dam igen. Redan på onsdag 15 februari kl 19.00 är det dags och det är Högsbo som står för motståndet. Som alltid när Göteborgslaget kommer på besök är matchen viktig för båda lagen. Nu gäller det att hänga på i kampen om de åtta slutspelsplatserna. Just nu ligger Eos på 8:e och Högsbo på 9:e plats men både Mark och Alvik ligger inom räckhåll för båda lagen.

Under landslagsuppehållet var Eos coach Ira Otamiri en av förbundscoacherna för det svenska landslaget, men någon spelare från Eos eller Högsbo var inte uttagen denna gång. Högsbos Ida Fredriksson har i och för sig figurerat i truppen tidigare, och är en Högsbos viktigaste spelare som bidrar både med kvalitet och energi på planen.

Samtidigt som det svenska landslaget spelade, var också det danska landslaget och spelade EM-kval mot Montenegro. Där var både Anna Seilund och Emilie Hesseldal i högsta grad bärande spelare. Anna dominerade matchen och gjorde själv 31 poäng när danskorna skrällde på bortaplan och vann med 84-81 efter förlängning. Eos gratulerar Danmark och välkomnar Anna och Emilie tillbaka till SBLD.

Välkomna till Eoshallen på onsdag kl. 19.00 och heja på det gröna hemmalaget!

IK Eos

Alla nyheter