23 February

Alvik tillbaka i Eoshallen
– blir det förlängning?

På lördag 25 februari kl. 14.30 gästas IK Eos damer av Alvik Basket, en av de mest kända basketklubbarna i Sverige. Alvik har varit på besök i Eoshallen en gång tidigare denna säsong, då var det kvartsfinal i Svenska Cupen, nu är det kamp om slutspelsplatserna, där båda lagen vill komma så högt upp som möjligt.

När lagen möttes i höstas i Svenska Cupen var det Alvik som drog det längsta strået i en jämn kamp, som fick avgöras efter förlängning. Matchen kan bli lika jämn nu, och en sak som kommer att vara avgörande är hur väl Eos kan klara av returtagningen mot Alviks spänstiga insidespelare Aquira Decosta. Hon leder både poängligan i hela serien med 23,7 i snitt och returligan med 16,7 i snitt.

Alvik inledde serien fantastiskt bra och var obesegrade ganska länge, men fick sedan en betydligt sämre period för att nu ha vunnit de två senaste matcherna. Det känns nu som att deras form har kommit tillbaka. Delvis beror detta säkert på att nästan hela laget är nytt för säsongen och då tar det lite tid innan spelet är helt stabilt.

Eos förlorade senast borta mot Södertälje, men trots att både Anna Seilund och Emilie Hesseldal var sjuka gjorde laget 91 poäng mot det landslagsspäckade laget ifrån Kringelstaden, vilket gladde coach Ira Otamiri. Hon hoppas på minst 90 poäng på lördag också, vilket skulle det göra lättare att vinna.

Välkomna till Eoshallen på lördag och hjälp tjejerna till seger!

IK Eos

Alla nyheter