09 March

Eos damlag möter
Svenska mästarna

Lördagen den 11 mars kl 14.30 ställs Eos damer mot regerande svenska mästarna Norrköping Dolphins. Tjejerna i Dolphins överraskade stora delar av Basketsverige i våras då laget vann med 3–1 i matcher mot storfavoriterna Luleå i finalserien. Arkitekten bakom verket var Kevin Taylor Lundgren, Eos-bekanting och Ira Otamiris coachkollega i damlandslaget.

Kevin coachar fortsatt delfinerna från Norrköping – och även om laget inte är favoriter i år heller, är det ett bra lag som alla i Basketligan måste se upp med.

Några spelare har försvunnit från mästarlaget från i våras, men samtidigt har man förstärkt laget med bl.a. återvändaren Lovisa Hjern och förra Eos-spelaren Sofie Ljungcrantz, som båda två varit med i landslagstruppen vid några tillfällen.

IK Eos förlorade senast borta mot Östersund men har de senaste tre matcherna varit mycket produktiva framåt. 91 – 91 – 86 poäng har tjejerna levererat de senaste tre matcherna. Det är siffror som brukar innebära seger i dambasket, men tyvärr har laget också läckt lite defensivt. Under veckan har man fokuserat på försvarsspelet, för man vill gärna vinna den sista hemmamatchen i grundserien.

Eos damer är klara för slutspel, men det är inte klart vem som blir motståndare i kvartsfinalen, som avgörs i bäst av tre matcher.

I helgen spelas också HU19 SM i Eoshallen – då kan man se framtidens elitspelare tävla om att gå vidare i Ungdoms-SM. Så här spelar Eos killar:

Fredag 10 mars kl 20.30 IK Eos – Huddinge
Lördag 11 mars kl 17.00 Blackeberg – IK Eos
Söndag 12 mars kl 9.45 IK Eos - Wetterbygden

Välkomna till Eoshallen i helgen!

IK Eos

Alla nyheter