29 March

Slutomgång och
kamp om slutspel

Lördag 1 april klockan 17.30 spelas säsongens sista grundseriematch i Superettan Herr då IK Eos möter Tureberg i Eoshallen. Åtta lag går till slutspel. Vissa lag är redan klara för slutspel, medan andra antingen behöver en seger till eller är beroende av de andra lagens resultat.

Tureberg, som är nykomling i serien, har gjort en alldeles utmärkt säsong och är klart för slutspel. Laget fick inför säsongen tillbaka Joel Svensson som spelat på högre nivåer i andra klubbar under en rad år och de senaste säsongerna förgyllt Eos herrlag. Tyvärr har Joel varit skadad en del den senaste tiden, men när han är frisk är han en av de bästa spelarna i serien. Coach Christer Sjögren låter ofta många spelare vara med och dela på speltiden, vilket gör att man oftast har pigga ben på planen.

Eos förlorade senast borta mot seriesegrarna Högsbo, men var inte helt nedstämda ändå. Offensiven fungerade bra, och speciellt bra fungerade Jonatan Johansson och Andreas von Uthmanns trepoängsskytte, där de tillsammans satte 14 av 25 ”treor”. Vi ser gärna ett liknande skytte på lördag, då Eos helst skall ha en seger till för att nå slutspelet.

Kom till Eoshallen på lördag eftermiddag och heja på våra killar.

Välkomna!

IK Eos

foto: Nisse Nilsson

Alla nyheter