04 April

Nu börjar slutspelet
i Superettan Herr

Superettans grundserie är färdig – och nu börjar slutspelet. De åtta lagen skall mötas hemma och borta, efter det är semifinalisterna klara och möts även de hemma och borta. Slutligen spelas finalen i bäst av tre matcher och vi får en segrare i Superettans slutspel!

På Skärtorsdag den 6 april kl. 19.00 är det kvartsfinal i slutspelet i Eoshallen

Eos kvartsfinalmotståndare är Högsbo, som vann serien och även är en kandidat till att vinna slutspelet. Laget från Göteborg har bra bredd i truppen, och har flera duktiga skyttar från trepoängslinjen. Här gäller det att inte bara att hålla reda på Emil Lundstedt, som kanske är den som laddar kanonen oftast, utan även på de andra som inte tvekar att ta skottet. Jonatan Peleg och Alexander Karras är de två som gör mest poäng i laget, och det i ett lag som gör hela 95,4 poäng i snitt. Det finns bara ett lag till i serien som mäktat med att göra över 90, nämligen IK Eos.

Har Eos då någon chans att vinna på torsdag?

  • Ja, säger coach Jan Hricko och fortsätter: Högsbo är visserligen ett bra lag, men de är också ett lag som vi kan spela mot på vårt vanliga sätt. De är inte extremt stora, utan det gäller att spela bra försvar och klokt anfall och välja rätt avslut.

Efter den första matchen väntar någon dags påskledighet, innan returmötet spelas i Göteborg på måndag kl. 15.00. Den matchen kan du se på Webb-TV

Välkommen till Eoshallen på torsdag kl 19.00

IK Eos

Alla nyheter