31 May

450 basketälskare satte
punkt för säsongen 22/23

Den 30 maj samlades ett stort antal basketälskare i Eoshallen för att avsluta en lång, rolig och intensiv säsong. Uppemot 450 personer hyllade pristagare, lekte lekar och mumsade på korv. Tillsammans gjorde vi säsongen 22/23 oförglömlig. Nu tar vi sommarlov – och laddar upp inför en minst lika rolig säsong till hösten.

Vi är många medlemmar i vår klubb och varenda en bidrar till att vår säsong har varit en otrolig sådan. Nedan följer en lista på de som fick motta pris på gårdagens säsongsavslutning - men vi vill rikta ett stort tack för denna säsong till var medlem som har bidragit!

Pristagare

Hardest Working Player

Hardest Working Player gör alltid sitt bästa, både i match och vid träning.
Hardest Working Player ger alltid 100 %, både i med- och motgång.

Hardest Working Player

HU - Gabriel Stenberg
DU - Sanna Wieloch
HU20 - Sebastian Fagerberg
DU20 - Ida Billing
PU18 - Ibrahim Bayroumi
P07 - Truls Linke
F07 - Vilma Magnusson
P08 - Lukas Hagström
F08 - Tilda Hallström
P09 - Julian Steen
F09 - Alma Brandao Euren
P10 - Theodor Diabité
F10 - Lise Hjärpe

Most Coachable Player

Most Coachable Player är den i laget som i störst utsträckning:

  • Försökt lära sig så mycket som möjligt av sina coacher
  • Lever upp till värderingarna Respekt Energi Lärdom

Most Coachable Player

HU - Isak Hjalmarsson
DU - Lisa Svensson
HU20 - Elis Bedraoui
DU20 - Sara Åkerberg
PU18 - Leo Sparr
P07 - Ossian Madsen
F07 - Siri Skoog
P08 - Adrian Price
F08 - Alma Andersson
P09 - Daniel Sonne Knudsen
F09 - Astrid Olsson
P10 - Emil Andersson
F10 - Fatima Sakci

Årets baskethjärta

De som gillar basket mest – och på de människorna syns det att man har ett baskethjärta – det är de som kan bli årets baskethjärta
Det är de här människorna som betyder mest för basketsporten och Eos, och ofta de som gör att man fortsätter länge (ibland efter avbrott för studier eller något annat)
Det spelar ingen roll om man är landslagsspelare eller motionär i veteranerna – alla kan vara ett baskethjärta
Attityden och att man gillar basket är det viktiga!

Baskethjärta

HU - Hugo Lidman
DU - Klara Bergholtz
HU20 - Frederick Dinakaran
DU20 - Pelin Sevimli
PU18 - William Nyberg
P07 - Rocky Aguilar
F07 - Alva Jönsson
P08 - Oben Teku
F08 - Julia Larheden
P09 - Hugo Hernandez van Veen
F09 - Claudia Giorgievska
P10 - Oskar Zhong
F10 - Juni Berg

Årets hallråttor

Det är många som inte gillar råttor, en del tycker de är läskiga, andra tycker de är smutsiga, men det gäller inte här i Eoshallen. Vi gillar råttor, och allra mest HALLRÅTTOR!
Vi tycker att det är väldigt bra att det finns hallråttor men också för att vi kan se att de här råttorna mår riktigt bra när de är här i hallen, och vi vill ju att man skall må bra här.

Årets hallråttor

Karl Wilén - P10
Kasra Ghaffari - P10
Elias Ahlberg - P10
Tova Erlandsson - DA
Haris Fon Cho - P07
Elvira Danielsson - F09
Samuel Olsen - P08
Solomon Sundström Leigh - P08
Dani Kahtan - PU18
Dominic Karlsson - PU18
Ossian Madsen - P07
Truls Linke - P07
Vilma Magnusson - F07
Sara Skelander Ekberg - F07
Alexander Hammar - P09
Oben Teku - P08
Emelie Ånäs - DA
Mira Nanton - DU

Hedersutmärkelser

Årets domare (utanför Eos) - Johan Fastberg
*Årets domare, började som de flesta, som spelare, men upptäckte att han tyckte det var kul att döma. På kort tid har han seglat upp som en av bättre domarna i Skåne, och har också visat att han vill ta steg i domarkarriären. VI har haft nöjet att se honom i Eoshallen ett antal gånger när det varit lite tuffare matcher som exempelvis USM. *

Årets ledare (utanför Eos) - Lina Storulv, Petra Sellin (ÄLI)
Årets ledare, gör ett enormt viktigt jobb i sin förening, och visar när de coachar att de bryr sig om sina spelare, både som människor och som basketspelare. De har ett positivt sätt när de kommer till Eoshallen och får sina spelare att gilla basket lika mycket som de själva verkar göra efter att ha levt med basketen större delen av sina liv.

Hedersutmärkelser

Årets Comet (HA/DA)

Tova Erlandsson
Hon har spelat 21 av 22 matcher i grundserien och snittat 16 min speltid. Det är mer i snitt än hon spelade totalt på hela säsongen före. Hon har bra speluppfattning och gör ofta de andra spelarna i laget bättre, vilket är en utmärkt egenskap. Coach Ira ser fram emot en fortsatt utveckling nästa säsong, hon kan gå långt!

Årets Comet

Nikola Miskovic
Han är orädd och har en bredd i sitt spel som är ovanlig för en ung spelare. Säsongen har inneburit mycket mer ansvar på planen än tidigare och han har tagit det bra. Det finns mer att utveckla men det finns också bra möjligheter till det med fortsatt bra träning.

Årets spelare (HA/DA)

Deja Church
Hon gjorde sin första säsong i Eos, och var något av ett oskrivet kort, men visade snabbt att hon tillhörde de bästa spelarna i serien. Hon drog ett stort lass på planen och spelade mycket moget trots att hon bara är 24 år. Tyvärr försvinner hon till ett land där det är varmare klimat nästa säsong, men vi kommer att sakna henne – Deja Church

Andreas von Uthmann
Årets spelare har fått priset förut, och kan komma att få det igen. I år har han lyft sig några steg, när det behövdes för lagets skull, och hade det funnits en MVP för hela serien, hade Andreas von Uthmann varit ett hett namn för den titeln också

Årets ledare och domare (Eos)

Adrian Navikas
Årets domare har trots sin ungdom redan dömt några år och har i år kanske fått det som i spelarsammanhang kallas ”Genombrott”. Han har lyft nivån på sitt dömande och även i Lundaspelen fått chansen att döma med internationella domare och fick själv ett ”lyft” med det.

Henrik Magnusson och Emese Gosztom
Årets coacher har klarat av något som är både svårt och viktigt när man coachar ungdomar. Att få spelarna att fortsätta med basketsporten och få hela gruppen att känna samhörighet. När man dessutom har gjort det med ett stort hjärta och lärt spelarna en massa basket är man värdiga pristagare till årets ledare

Årets ledare och domare

Årets EB-ledare

Ruben Esbjörnsson, Dani Kahtan
Årets EB-ledare
Bland damer och herrar har vi ett pris som heter årets comet. Bland coacher har vi inte det så, men det skulle kunna vara så. I stället har vi återupptagit ett pris eom heter årets EB-ledare.
Det tillfaller en coach som gjort överraskande framsteg på coachområdet och visat att hen är någon som kan utvecklas till en riktigt bra ledare.

Årets funktionär

Andrea Nistor, Johannes Grufstedt

Årets funktionär

I år är det två personer, den första brukar sitta uppe på läktaren bakom mig, och se till att Eos basketmatcher har det bästa kommentatorerna i varje Webbsänd match. Johannes Grufstedt heter han, är inte här idag, men har också haft hjälp av flera andra som han har jobbat med. Det är inte så många här som hör dem, men resten av Basketsverige imponeras.
Den andra personen har varit motorn bakom arrangemanget i sekretariatet. Hon sitter själv ofta bakom bordet, och har hon inte gjort det, har hon varit den som sett till att någon annan gjort det.
I år är vi imponerade av Johannes Grufstedt och Andrea Nistor som är årets funktionärer.

Årets förälder

Linus Jackson, Emelie Nilsson

Årets föräldrar

I år uppmärksammar vi två föräldrar som inte bara supportar sina egna barn utan även hjälper till med de andra spelarna i laget när det behövs något stöd.
Någon skadar sig och behöver åka till sjukhus, någon annan kan inte ta sig hem efter en sen träning eller kvällsmatch – då finns de här människorna där.
Ni gör ett jättejobb, och coacherna kan koncentrera sig på det som de är bäst på – basket.
Tack så mycket från oss i Eos!

Årets REL

Iman Ghanei

Årets REL

Årets REL har varit spelare och är numera coach, men han har också visat prov på lite extra engagemang och tagit egna initativ till att förbättra verksamheten. Det senaste är att hen tillsammans med två andra ledare satt igång ett medicinskt team, och bjudit in andra coacher att lära sig mer om skador.
Dessutom visar han ett mycket stort hjärta när han coacher sina spelare och ser hela människan, inte bara basketspelaren.

Årets supporter

Ludwig Lilja

Årets supporter

Av olika skäl blir man supporter till Eos. Man kan ha spelat själv, man kan vara coach, och man kan gilla sporten.
Årets supporter är alla tre, men det som märks mest är att han gillar sporten och Eos, det syns på honom att han verkligen trivs här i Eoshallen
Han är en riktig basketmänniska!

Årets Odelbergsstipendiat

Erik Elmér

Odelsbergstipendiet

Årets Odelsbergsstipendiat började som intresserad förälder - efter det har han gjort nästan allt man kan göra i föreningen. Han har varit matchvärd, skött motionsbasket för föräldrar i nästan ett decenium och har hjälpt till i Lundaspelen. Sådana människor behöver vi fler av i föreningen!

Bernard Bekassys minnespris

Elvira Danielsson

Bernard Bekassys minnespris

Alla nyheter