07 March

Herrlaget möter Kalmar
- välkommen på söndag!

Vi börjar närma oss slutet på säsongen med bara en handfull matcher kvar för att tävla om de sista poängen i jakt på slutspel eller flykt från nedflyttning. Varje poäng räknas! Missa inte de kommande otroligt viktiga hemmamatcherna för Eos - söndag mot KFUM Kalmar Basket och onsdag SKÅNEDERBY mot Malbas!

Eos herrlag kommer senast från en kämpig match mot Ockelbo som de gick förlorande ur. De har för närvarande placerat sig på en tolfte plats i tabellen inom räckhåll både för slutspel och nedflyttning - de har allt att spela för. Så här säger coach Erik Ugarte inför söndag:
“Vi ser fram emot att spela mot Kalmar då vi inte fått spela mot dem än. Vårt mål är att bjuda publiken på ett par sista, underhållande hemmamatcher som hjälper oss att avsluta säsongen på rätt sätt. Vi jobbar på för fullt för att se till att fortsätta på den vägen på söndag.”

Kalmar har haft en snårig säsong och har bara lyckats knipa till sig 6 vinster av de 23 matcherna som de har spelat. De ligger just nu på nedflyttningsplats i årets tabell och jagar såklart varje vinst de kan lägga händerna på! Med Justin Tuckson är point guard, en viktig pusselbit i Kalmars offensiva spel och snittar 20,2 poäng och 6,9 assists per match. Efter årsskiftet har laget också fått tillökning i kampen under korgarna - Miki Novovic är centern från Montenegro som senast kommer från spel i SBL och hos Kalmar presterat såväl poängmässigt med i snitt 17,7 poäng per match samt säkrat i genomsnitt 10,1 returer. Kalmar är ett lag att räkna med och säkerligen inställda på att knipa en sådan där viktig vinst på söndag!

Välkomna till Eoshallen på söndag för basketnjut och heja fram våra herrar!

Alla nyheter