Studier & basket

Kombinera utbildning
med världens bästa sport

Vill du kombinera studier och basket? Eos och klubbens samarbetspartners erbjuder möjligheter på tre nivåer: högskola, gymnasium och högstadium.
 
Högskolestudier och basket
Lunds universitet är ett av världens 100 främsta lärosäten, enligt de flesta internationella rankningar. Det finns ett stort antal program och fristående kurser att välja mellan. IK Eos är en av ett fåtal basketklubbar i Sverige som äger och driver en egen hall. Våra representationslag tävlar i Svenska Basketligan Dam respektive Superettan Herr. Båda lagen domineras av egna produkter och drivs av vilja och energi snarare än resultatmål. Eos erbjuder stipendier till högskolestuderande som vill kombinera studier med elitbasket. Klubben har även tillgång till ett antal bostäder i Lund. Anmäl ditt intresse till kansliet i god tid före terminsstart.

Gymnasiestudier och basket
Vill du träna extra på skoltid i gymnasiet? Polhemskolan i Lund har en certifierad NIU-utbildning (nationellt godkänd idrottsutbildning av SBBF) med inriktning mot basket. Du tränar två dagar i veckan under alla tre åren. Träningen leds av välutbildade och erfarna ledare från IK Eos. Du får även insikter i kostens betydelse, träningslära, idrottspsykologi och mycket annat. Läs mer om NIU på Polhemskolan.

Högstadiestudier och basket
Är basket det bästa du vet? Då är Svaneskolans bollprofil för årskurserna 7–9 något för dig. Basket blir ett ämne på schemat och du får klasskamrater som också har basket som favoritsport. Du får också grundläggande kunskaper och färdigheter inom kost, träning och ledarskap. Läs mer om Svaneskolans bollprofil.

Mer information
Eos kansli
Telefon: 046-15 94 94
E-post: info@eoslund.se