15 July

Sara, Felicia och Cecilia
till college nästa säsong

Tre fantastiska spelare tar steget ut i en internationell karriär. Felicia Dourva, Cecilia Holmberg och Sara Lundqvist kommer nästa år spela collegebasket i USA.

Eos har under många år varit väldigt bra på att utveckla spelare för att spela basket på hög nivå, både nationellt och internationellt. Att skynda långsamt och hela tiden ge spelarna rätt förutsättningar är en viktig komponent. En annan är att se till att det finns förebilder och förbereda varje spelare på hur nästa nivå ser ut. Att kunna göra det samtidigt som klubben mer än dubblar antalet aktiva spelare är otroligt spännande.

Felicia och Sara har spelat i Eos sen de gick på lågstadiet. Vi är många som fått följa dem i hallen och sett Felicia stå i en hörna och köra bollbehandling som 9-åring till att i år gå in och tokdominera matcher i division 1. Vi var många som såg Sara sitta längst ut på bänken och knappt säga något i skåneserien för några år sedan. Men vi var ännu fler som såg henne vråla ut glädjen över en satt trea i damligans slutspel i år. Två spelare som har haft en fantastiskt utveckling i Eos.

Cecilia Holmberg började i Lobas. Tidigt började hon träna extra med Eos och de sista två åren på högstadiet spelade hon också med oss innan hon tog steget till Luleå BG. Cecilia har hela tiden haft en drivkraft att utvecklas och när vi dessutom kan samarbeta för att ge spelare förutsättningar så går det bra. Cecilia har i år varit dominant i Luleå och starkt bidragit till ett antal guldmedaljer.

Tre spelare som vi kommer sakna mycket i hallen, på träningar och matcher. Tre spelare vi är extremt stolta över att få följa vidare. Tre spelare som alltid är välkomna tillbaka.

Lycka till!

Foto: Nisse Nilsson och RIG Luleå

Alla nyheter