21 October

Ännu en oviss match
för Eos Damer

Svenska Basketligan Dam har börjat oerhört spännande denna säsong. Svenska mästarna Luleå verkar vara bäst även i år men de mellan de andra lagen är det ovisst i nästan varje match och många resultat har inte varit som tipsexperterna förutspått.

Kul för publiken och även kul för spelarna och coacherna, som kan känna att de måste prestera på topp för att vinna. På söndag 24 oktober kl. 17.00 står Högsbo för motståndet i Eoshallen.

Högsbo har ett par framgångsrika säsonger bakom sig, där man åkte ut i semifinal mot Alvik i våras. I höst har de dock haft det lite svårt i inledningen, men vi kan vara säkra på att Göteborgslaget kommer tillbaka till toppen, när de nya amerikanska spelarna har etablerat sig och vant sig att spela tillsammans med förra Eosspelaren Louise Noaksson och systrarna Fredrikson, som alltid spelar med stort hjärta och intensitet i försvaret.

Eos damer gjorde senast en riktigt bra match uppe i Östersund som besegrades med 86-78. Doniyah Cliney var återigen poängbäst med 31 poäng, men det som var mest avgörande i matchen var att det var många spelare som kom in på planen och tog ansvar när några nyckelspelare fick foulproblem.

– Vi ser fram emot matchen mot Högsbo och siktar på ännu en seger, säger coach Jan Hricko.

Hricko fortsätter: Vi vet också att Högsbo är ett lag som aldrig ger sig, så vi har stor respekt för dem.

Laura Ziegler, som är uttagen till Danmarks damlandslagstrupp, har missat två matcher p.g.a. en stukad fot men har börjat träna igen i veckan och vi hoppas på att hon kan komma in och spela en kortare stund ia lla fall.

Observera att matchtiden för damlaget är söndag kl. 17.00. Det beror på att under helgen fylls Eoshallen av Pojkar U15 som spelar första omgången av USM i Lund. Titta gärna in i hallen och se framtidens spelare:

Lördag 23 okt. 14.30 Eos – Spånga
Lördag 23 okt. 20.30 Högsbo – Eos
Söndag 24 okt. 14.00 Eos – Alvik

Heja på Eos i helgen!

Alla nyheter