Nyheter

Det händer mycket i Eos
– här kan du läsa mer

30 September

Se Superettan
på Webb-TV

Superettan Herr är igång och kan bli lika spännande som de senaste åren. I år har du möjlighet att se alla matcherna via Webb-TV. Läs vidare här nedan och teckna dig för ett abonnemang redan idag. Då kan du se Eos Herrar möta RIG Mark borta redan den 1 oktober kl 14.00

29 September

Hemmapremiär för Damerna
i Svenska Cupen

På söndag den 2 oktober kl 19.00 välkomnar Eos damer Mark i Svenska Cupen. Observera den matchtiden. I Svenska Cupen deltar de 18 högst rankade lagen i Sverige, och Eos damer slog i första omgången ut grannarna Lobas med hela 119-35. Lobas spelar visserligen i Basketettan, men 119 poäng imponerar ändå. Favorittyngda Södertälje BBK vann sin första match med 102-33, det är den näst största segern i cupen i år…..

22 September

Säsongsstart i Superettan
– herrlaget vs. Eskilstuna

På lördag, 24 september klockan 17, är det säsongsstart för Superettan i Basket i Eoshallen. Det har gått flera månader sedan det spelades elitbasket i Lund, men nu är det alltså dags igen. För motståndet står nykomlingen Eskilstuna.

12 September

Ministern tog del av
Eos sociala arbete

Den 9 augusti var integrations- och migrationsminister Anders Ygeman i Lund. Syftet med mötet i Eoshallen var att få information om den värdedrivna basketklubbens erfarenheter av att stödja och hjälpa nyanlända.

12 September

Eos Fritidsklubb
– en populär 30-åring

Fler än 1 000. Så många barn i mellanstadieåldern har deltagit i Eos Fritidsklubb genom åren. ”Fritids” är minst lika populärt i dag som för 30 år sedan. Runt 300 barn väntar på att få plats hos Lunds enda idrottsfritids med egen sporthall.

12 September

”Det är viktigt att vara
öppen för alla möjligheter”

– Jag är lycklig över att jag kom till Eos. Här fick jag nya vänner, byggde på mina kunskaper i svenska och lärde mig mer om ledarskap och att arbeta i en förening. I början av praktiken såg jag klubbdirektören tömma papperskorgar i hallen. Då förstod jag: här är alla jobb viktiga.