Nyheter

Det händer mycket i Eos
– här kan du läsa mer

21 June

Final Four: silver, fjärde-
plats och utbildning

Silver för DU21 och en fjärdeplats för HU21. Det blev resultatet för den värdedrivna basketklubben i USM 2023/24. Under Final Four-helgen i maj var ett 60-tal grönvita på plats i Uppsala. Runt hälften av dem deltog i en intern coachutbildning.

21 June

Julia – från Eos
till collegebasket

– Jag trivs med allt här: skola, studier, boende, basket och vänner, säger Julia Nyström. Hon lämnade Lund sommaren 2021. I juli reser Julia tillbaka för sitt fjärde och sista år som student vid Saint Joseph’s University i Philadelphia.

21 June

Our Zone – basket,
fotboll och trivsel

En gång i månaden under terminstid studsas det extra intensivt i Eoshallen. Då samlas ett hundratal unga från klasslag och kompisgäng för cupspel i basket respektive innefotboll. I sommar växlar Our Zone upp till en sammankomst i veckan.

18 June

Erik Ugarte förlänger - vill bygga grunden för en resa till högre nivåer

Erik Ugarte flyttade söderut hösten 2023 till Lund och Eos för att ta sig an sitt första seniorlagsuppdrag. Eriks mesta fokus är spelarutveckling och tillsammans med resten av elitstaben i Eos jobbar de ständigt med nya sätt att ge våra spelare de bästa förutsättningarna för utveckling. Erik fortsätter sin egen utveckling tillsammans med Eos herrlag denna säsongen och vi ser fram emot att följa både spelarnas och Eriks utveckling i Eos gröna färger!

10 June

Irene Otamiri fortsätter - "Jag är inspirerad av spelarna"

Irene “Ira” Otamiri är klar för sitt tredje år som Head Coach i IK Eos Dam. Ira som startade sin basketkarriär i Eos för flera år sedan är en stark kulturbärare i Eos verksamhet - med hennes starka driv och passion är hon en otroligt viktig kugge inte bara i damlaget men även hela vägen ner i ungdomsverksamheten. Eos är glada och stolta att få presentera Ira som Head Coach för damlaget ännu ett år!

30 May

Rekordavslutning:
500+ på plats i hallen

Igår den 29 maj dukades det fram för säsongsavslutning i Eoshallen - ryggsäckar, T-shirts, hoodies, kepsar, diplom och presentkort skulle delas ut till några medlemmar som har utmärkt sig lite extra under årets gång på olika sätt!