03 April

Historiskt guld för DU19
i Scania Cup 2018

Efter ett antal medaljer under de senaste åren var det äntligen dags för Eos att ta sitt första guld i Scania Cup. DU19 vann finalen mot danska Hörsholm efter en imponerande vändning i andra halvlek.

Hörsholm spelar snabbt och aggressivt och tog ledningen i finalen på söndagen (1/4). Danskorna ledde med som mest 12 poäng i mitten av andra perioden. Men Eos har ett helt lag med mycket duktiga 1 mot 1 -spelare och ju längre matchen gick desto mer ytor fick laget att spela på. Sakta men säkert knappade Eos in och när det stod och vägde i slutet nätade tjejerna flera tunga treor och segern kunde bärgas.

Äntligen guld

Under hela turneringen visade tjejerna upp hela sitt register offensivt. Dessutom har Emelie Ånäs skruvat upp intensiteten i försvaret, vilket speglas i hela laget. Gruppspelet avgjorde Eos redan första dagen. Det blev en något sömning tillställning på lördagen (31/3) mot norska Hop, men då var fokus redan inställt på semifinalen mot ärkerivalen SBBK (Södertälje). Semifinalen såg ut att gå förlorad fram till slutminuterna då Eos kliver upp, vänder och vinner. En fantastisk avslutning på säsongen för det här laget och de har välförtjänt och för alltid skrivit in sig i historieböckerna som första Eoslag med guld i Scania Cup!

Flickor 04 storspelade mot tuffa lag

Flickor 04 spelar i en kategori med väldigt tufft och bra motstånd i varje match. Det gjorde tjejerna riktigt bra och de slutade på en 4:e plats i turneringen. Detta efter förlust i bronsmatchen mot danska Amager. Tjejerna svarade för några helt otroliga matcher där laget bland annat vände underläge på 17 poäng mot Onsala till en vinst med 10 poäng. Laget hade även en sista-sekunden-vinst mot SBBK och spelade en helt fantastisk match mot finska Tamperen i kvartsfinalen.

Tre Eos-tjejer i All Star-lag

I varje kategori tas det också ut ett All Star-lag och Eos hade inte mindre än tre tjejer med – verkligen fina prestationer. För Flickor 04 blev Linnea Malmgren uttagen och för Damer U19 kom Sara Lundqvist och Emelie Ånäs med. Julia Nyström fick även utmärkelsen MVP i finalmatchen.

Kort om Scania Cup
• Nordiska mästerskapen för klubblag – endast de bästa lagen i Norden deltar
• Spelas i Södertälje
• Alltid under påsken
• Eos representerades 2018 av Damer U19 samt Flickor 04

Alla nyheter