26 September

Ny säsong
– nytt namn

Äntligen är det premiär för Svenska Basketligan Dam, som serien heter från och med denna säsong. På lördag är det dags. Norrköping Dolphins står för motståndet. Damer elit är Eos tredje och sista förbundsserielag att inviga det nya parkettgolvet i Eoshallen.

Eftersom både Herrar elit och Damer utveckling tog varsin trofé den gångna helgen hoppas vi att golvets segersvit skall förbli. Eos har i år en spännande mix av etablerade Eos-spelare och helt nya Lundabor.**

Säsongen startar med besök från basketstaden Norrköping då Dolphins kommer på besök. Norrköping har flera nya spelare och har sett bra ut under försäsongen. Bland annat har Sofia Pelander startat starkt och Günesh Karaoglan har återvänt till ligaspel. Lovisa Hjern har lett sitt Dolphins under flera år och tillsammans har de stabiliserande krafter för det nya lag som ska spelas samman.

– Norrköping har ett bra lag och framförallt ett nytt lag, ny coach och vi väntar oss en ny spelstil. De har haft en stark försäsong och blir en bra värdemätare för oss. Vi vet ju inte själva riktigt hur bra vi är, säger Eos head coach Kevin Taylor Lundgren.

Lagsammanhållning och hårt jobb

Det blir en riktigt spännande premiär för Eos Damer elit. Det har kommit in flera nya spelare och Kevin vill trycka på att det kommer bli en annorlunda spelstil även för Eos i år, men att lagbygget fortfarande står i centrum.

– Vi har visat på försäsongen att vi spelar bra tillsammans och det ska bli kul att se hur det ser ut när vi kommer i skarpt läge. Det är bra sammanhållning i laget och vi spelar ett lagspel. Det kommer bli mycket rörelse i anfallet och vi vill spela fram till bra och rätt lägen för att göra poäng. Det är även ett gäng tjejer som gillar att spela aggressivt försvar och som verkligen jobbar hårt. Det blir extra kul att få spela på det nya golvet och så hoppas vi på extra mycket publik förstås, säger Kevin Taylor Lundgren.

Starka nyförvärv

I Eos hittar vi denna säsong några nya namn. Dubravka ”Dobi” Dacic har både kroatiskt och italienskt pass och har med sig flera års erfarenhet från Euroleague in i Eoshallen. Ida Tryggedsson Preetzman har spelat landslagsbasket med Simona Bartkova och danskorna knep ett EM-guld för mindre länder i början av sommaren. Leah Scott har också anslutit från USA, men spelade senast i Australien innan hon landade i Sverige. Dessutom har två av Eos ungdomslandslagsspelare Felicia Dourva och Julia Nyström tränat med truppen och får i år nosa närmare på elitbasket. Glädjande finns även head coach Kevin samt en stark kärna av spelare kvar från förra årets succésäsong.

Det blir som sagt mycket spännande att vara i Eoshallen i år. Varmt välkommen till premiär på lördag – och kom ihåg att heja på oss!

Alla nyheter