19 June

Eoshallen
Friday Nights

Under sex fredagskvällar i juni–augusti kommer Eoshallen att öppnas upp som ett aktivitetshus för ungdomar 13–20 år. ”Eoshallen Friday Nights” är ett samarbete mellan IK Eos, Lunds kommun, Linero Streetball och Skånes Basketbollförbunds projekt Hemmaplan, och utöver dessa är alla organisationer som erbjuder verksamhet för ungdomar välkomna att medverka.

Portarna till Eoshallen slås upp kl 20, och fram till kl 24 kommer idrottshallarna och övriga lokaler att stå till förfogande för ungdomar som vill träffas, prova på olika idrotter, hänga och göra andra aktiviteter. Ledare från Lunds kommun, Eos och flera andra organisationer kommer att finnas på plats. Arrangemanget kommer att genomföras varje fredagkväll från den 28 juni till och med den 2 augusti.

Initiativet har uppkommit ur ett samarbete som byggts upp under de senaste åren mellan Eos integrationsprogram ”Eos Cares” och Lov i Lund, kommunens verksamhet för att erbjuda gratis fritidsaktiviteter för barn och ungdomar som stannar i Lund under sommarlovet.

– Eos Cares är en stor mötesplats för personer som är nya i Lund och vill etablera en social anknytning, men fram tills nu har vi inte haft så stor verksamhet för ungdomar i högstadie- och gymnasieålder. Med Eoshallen Friday Nights vill vi vända på detta, och förhoppningsvis kan arrangemanget utvecklas till en arena för alla typer av organisationer som involverar ungdomar, säger Axel Wallin Ajazi, projektledare för Eos Cares. Eoshallen ska vara en trygg och alkoholfri mötesplats där ungdomars behov av att komma ut och röra sig på helgkvällar ska täckas under kontrollerade och konstruktiva former. De ska även ha möjlighet att utöva och utveckla egna intressen, och samla andra ungdomar omkring sig som är intresserade av samma sak.

För mer info om Eoshallen Friday Nights finns ett facebook-event, där program och aktiviteter för varje fredagkväll kommer att presenteras fortlöpande. Det finns även affischer som kan plockas upp i Eoshallen eller på kommunens fritidsgårdar.

För eventuella frågor eller intresse av att medverka, kontakta Axel Wallin Ajazi på axel@eoscares.se eller 070-7367472.

Alla nyheter