01 October

Herrarnas tur –
premiär på lördag

Eos herrlag har en fantastiskt spännande trupp i år och på lördag ska de för första gången i år få chans att visa upp sig. Dagen efter ska sedan Damer Utveckling få chans att upprepa magin från förra helgen.

Superettan Herr: Eos vs Fryshuset

Lördag 5 oktober kl 14:30
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/666103303879488/

Efter att ha öppnat säsongen med tre raka bortamatcher, två i Svenska Cupen och en i Superettan, är det äntligen dags för herrarna att få visa upp sig på hemmaplan.

Eos herrar har fått en förträfflig start på säsongen då de vunnit alla tre nämnda matcher. De två vinsterna i Svenska Cupen innebär att Eos är ett av sju lag som fortfarande är kvar i turneringen och i den tredje omgången kommer vi ställas mot Basketligalaget Borås! Den matchen spelas den 9 november – det får du inte missa!

I lördagens match i Superettan är det Fryshuset från Stockholm som står för motståndet. Stockholmarna har slagit ner flaggan som ett stabilt lag i Superettan med många talangfulla spelare. Den här säsongen är de ännu lite vassare när rekryterat den serbiska guarden Aleksa Solevic. Solevic har de senaste åren spelat med Köping och Nässjö i Basketligan och har där noterat finfina siffror. I serien under Basketilgan borde han vara ännu giftigare.

Vårt Eos, som förra säsongen slutade på tredje plats i Superettan med 14 vinster och tio förluster, har såklart också förstärkt och är om möjligt ännu bättre än fjolårets trupp. Nya spelare är bland annat David Niklasson och Carl Tjernberg, som förra året vann Basketettans Final Four med Norrort, men också Nordamerikanen Andrew Lundström. Även Joel Svensson, förra året med Djurgården i Superettan, har anslutit. Lägg till comebackande norrlänningarna Nils Gjörup och Olle Karlsson, och Eos har kanske Superettans bredaste trupp.

Det är med stor förväntan vi öppnar årets Superetta i Eoshallen.

Basketettan Dam: Eos Utveckling vs Högsbo

Söndag 6 oktober kl 14:30
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/2504415923178887/

Eos Damer Utveckling bjöd förra helgen på säsongens mest dramatiska tillställning, när Cassandra Åstenius satte matchvinnaren i matchens allra sista sekund. Kan de skapa magi även på söndag? Kom till Eoshallen och ta reda på det!

Inträde
Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Barn under 7 år och medlemmar: Gratis

Vill du bli Stödmedlem i Eos? För bara 300 kr stöttar du Eos OCH får gå in gratis på alla matcher under hela säsongen. Bli medlem här: https://sportadmin.se/newmember/?a=KMxHzG

Alla nyheter