01 November

Nytt derby på onsdag kväll
när Helsingborg gästar

Ett revanschsuget Helsingborg återvänder till Eoshallen på onsdag kväll. Förhoppningen för Eos är att resultatet blir detsamma som senast.

Superettan Herr: Eos vs Helsingborg

onsdag 6 november kl 19:00
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/2587516474673841/

Det känns som om det var igår som Helsingborg Basketbollklubb var här, i Eoshallen, och spelade mot våra herrar. Den gången fick gästerna stryk med 16 poäng, men sedan dess har Helsingborg hunnit spela tre matcher, varav de har vunnit två. Eos har bara haft en match sedan förra mötet, drabbningen mot Norrort för tio dagar sedan, som blev en förlust med 96-99.

Sex matcher in i säsongen har Eos etablerat sig som ett av seriens bästa offensiva lag där herrarnas 98 poäng per match är näst bäst. Vad som har hindrat dem från att vinna fler matcher är försvaret, där de i snitt släpper in 94 poäng per match. Kan herrarna kliva fram i kvällens match och stänga ner Helsingborgs Anton Persson, Felix Carlsson och Patrik Andersson?

Ett positivt kvitto från Eos herrar på onsdag hade varit välbehövligt med tanke på att nästa match kommer att bli ett ordentligt eldprov. På lördag efter kommer nämligen Borås, till vardags i Svenska Basketligan Herr, på besök för att försöka slå ut Eos från Svenska Cupen. Borås kan vara det bästa basketlaget på herrsidan som Eoshallen någonsin har sett. Basket från landets högsta herrserie är vi inte direkt bortskämda med här i Skåne så passa på att komma till Eoshallen den 9 november!

Inträde
Vuxna: 60 kr
Student och ungdom: 20 kr
Medlemmar och barn under 12 år: Gratis

Alla nyheter