13 December

IK Eos tilldelas Lunds finaste idrottspris - Lundapokalen

Lunds kommun delar årligen ut Lundapokalen till en person, ett lag eller en förening som är verksam i Lunds kommun eller som har annan särskild anknytning och betydelse för kommunen. Idrotten ska vara ansluten till Riksidrottsförbundet. I år tilldelas Eos Lundapokalen!

Lunds kommuns kultur- och fritidsnämnd beslutade igår kväll att Eos tilldelas Lunds finaste idrottspris - Lundapokalen 2019. I nämndens motivering lyfts bland annat fram hur Eos vuxit, hur klubben satsar på alla åldrar och att Eos sedan 40 år arrangerat Lundaspelen i basket.

Även Eos integrationssatsning Eos Cares, som drog igång 2015, betonas i motiveringen och inte minst hur Eos fanns där under hösten 2015 och den stora vågen av nyanlända. Det som startade med att några idrottsledare i klubben ville få in fler flickor med utländsk bakgrund i basketen slutade med mixade lag av ungdomar från olika delar av världen, språkcaféer, bollkul för barn och Friday nights under sommaren där Eoshallen öppnade upp dörrarna för ungdomar under kvällar och helger som ett alternativ istället för att hänga på stan.

– Det viktigaste är att de som kommer hit integreras i samhället, inte att de blir jätteduktiga på basket, säger klubbordförande Björn Göransson.

Även Sydsvenskan uppmärksammande Eos tilldelning av priset.

Detta var det andra priset Eos tilldelas på kort tid, tidigare i veckans tilldelades Eos och Axel Wallin Idrottsgillets stora pris, läs mer om detta här.

Dock finns ingen tid att fira. Just nu ligger allt fokus ligger på årets stora höjdpunkt Lundaspelen som drar igång om några veckor, men visst, en extra lussekatt kanske slinker ner en vecka som denna...

Alla nyheter