17 December

Lunds kommuns Integrationspris tilldelades Eos Cares!

Det blev en trippel i utmärkelser för Eos i förra veckan, då föreningen under lördagens Vinterfest i Eoshallen även tog emot kommunens Integrationspris för 2019.

– I stark konkurrens bland trettio intressanta nomineringar har vi valt att tilldela årets integrationspris till Eos Cares för ett väl genomfört integrationsprogram. Med sin unika förmåga att sammanföra människor från olika bakgrunder och åldrar är de mycket värdiga pristagare, säger Hedvig Åkesson (KD), ordförande i Lunds kommuns integrationsråd och jurymedlem.

Priset delas varje år ut för att uppmuntra insatser som främjar ökad integration. Vinnare kan vara företag, organisationer, förvaltningar, nätverk eller föreningar i Lunds kommun, och juryn består av representanter från Lunds kommuns Integrationsråd, föreningslivet och andra som är insatta i integrationsarbetet i Lund.

I motiveringen skriver juryn:

”Basketklubben Eos är en viktig aktör i föreningslivet i Lund. Genom klubbens integrationsprogram Eos Cares har Eoshallen utvecklats till ett centrum för integration och sociala aktiviteter med flera tusen deltagare om året.

Eos Cares möter och lyckas integrera människor från olika bakgrunder - alla är välkomna. Aktiviteterna tas fram tillsammans med besökarna och hela familjen aktiveras i allt ifrån nybörjarbasket, språkträning i svenska och hemspråksundervisning i arabiska. Utflykter i Lund med omnejd är ett annat sätt att bryta isolering.

Eos Cares samverkar ofta och gärna med andra föreningar och kommunens verksamheter vilket stärker det gemensamma integrationsarbetet i Lund. De arbetar ständigt för att ligga i framkant för att utveckla sitt arbete och nå ut till fler, båda unga och gamla, asylsökande som internationella studenter.

Juryn för Lunds kommuns integrationspris anser även att Eos Cares är ett bra exempel på hur en idrottsförening kan växa med ett socialt ansvarstagande.”

Länk till kommunens pressmeddelande.

Priset delades ut i samband med den årliga Vinterfesten i Eoshallen, som blev en jättesuccé med omkring 400 deltagare och ett 10-tal externa organisationer som medverkade i arrangemanget. Bland annat utmärkte sig föreningen Abadà Capoeira med en fantastisk show av akrobatik, musik och dans.

Alla nyheter