12 January

Ett decimerat Eos föll tungt mot Visby

Under lördagen tog Visby årets första seger när Eos besegrades i Eoshallen. Efter en svag första halvlek från hemmalaget skapade sig bortalaget en stor ledning som de senare inte släppte.

Eos spelade upp sig under andra halvan av matchen och åt upp försprånget poäng för poäng. Som minst ledde Visby med 6 poäng, men närmare än så kom inte hemmalaget. Visby kämpade hela matchen och med ett mycket bra straffskytte kunde de ro hem segern med slutsiffrorna 80-72.

Glädjande för Eos var att nyförvärvet Dayshalee Salaman spelade knappt 27 minuter, trots acklimatisering på kort tid och sjukdom. Just sjukdomar har varit på tapeten för hemmalaget under veckan. Med både Dubravka Dacic, Dayshalee och Sofie Ljungcrantz sängliggande under veckan, samt Mary Goulding besvärad av en fotskada går det att finna undanflykter men sanningen är att bortalaget var bättre.

Tränarbytet hos gästerna verkar ha gett spelarna en boost och Visby var mer på hugget från start och vann rättvist. Det vi tar med oss är de två sista perioderna där Eos visar stor moral och spelade bra basket. Nämnas i ett positivt sammanhang ska även publiken. Som ni på plats levde upp och gjorde ert bästa för att väcka och stötta laget. Nu när vi går in i ett viktigt skede av säsongen känns det bra att ni kraftsamlar och ger ert stöd i vått och torrt!

Positivt är dock att Eos har ett plusmål jämtemot Visby då Eos vann på Gotland med nio poäng. Detta innebär således att om lagen hamnar på samma poäng när tabellen summeras placerar sig Eos före i och med bättre inbördes målskillnad lagen emellan.

Nu lägger vi denna match bakom oss och blickar framåt, det är långt kvar av säsongen! Vi ses i Eoshallen igen fredag 31 januari för en lika viktig match mot Mark.

(13–19) (8–17) (25–25) (26–19)