15 September

Eos damer -
Positiva besked!

Eos damer spelade under helgen John Bauer Cup, en försäsongsturnering som har blivit en tradition i Huskvarna. Damerna spelade på lördagen mot Högsbo och på söndagen mot Wetterbygden, båda ligalag som de kommer att stöta på senare i serien.

Lördagens match mot Högsbo var jämn under nästan hela tiden, Jan Hriscko lät alla spela och bytte ganska ofta, så tempot kunde hållas högt. Båda lagen fick därigenom ganska många enkla poäng, och slutresultatet blev till slut 97-92 till Högsbo. Det finns en del att arbeta med defensivt, men det fanns också mycket positivt att ta med sig från matchen. Alexa Middleton spelade mest i Eos och producerade också mest poäng, 27. Elin Ekdahl och Sofie Ljungcrantz visade också att de hade siktet väl inställt och var båda 100%-iga från golvet, Elin med 14 poäng och Sofie med 7.

På söndagen väntade hemmalaget Wetterbygden, som ännu inte har fått sin amerikanska point guard klar, och tydligt saknade en ledare på bakplanen. Första halvlek var alldeles jämn, men liksom på lördagen släpptes lite för mycket i defense. I andra halvlek lät coach Jan Hricko flera av de yngre spelarna få mycket speltid, och de tog väl vara på chansen och fick stopp på Huskvarnalaget och Eos kunde gå ifrån till en komfortabel seger med förstauppställningen på bänken. Slutresultaten blev 91-74 till Eos.

Sammanfattningsvis en mycket bra start för Eos och Jan Hricko och Ira Otamiri fick chansen att se alla spelarna på planen mot ordentligt motstånd. När turneringen var slut togs ett All Star Team ut, där vår Alexa Middleton togs ut som en av de fem. Grattis!

Alla nyheter