16 October

Eos Basket ställer in
Lundaspelen

Lundaspelen i basketboll, ungdomsturneringen som spelats varje år sedan 1979, kommer inte att spelas som sedvanligt den 2-5 januari 2021.

Det är naturligtvis Covid 19 som är anledningen till att IK Eos styrelse tvingats ta det tråkiga beslutet.

Vi har planerat och arbetat för att kunna genomföra turneringen under hela sommaren och hösten, samtidigt som vi har haft löpande kontakter med olika instanser, säger klubbdirektör Björn Göransson och fortsätter:

  • Vi har utvärderat flera olika alternativ med olika begränsningar av turneringen men efter kontakter med Smittskydd Skåne, Svenska Basketbollförbundet, Riksidrottsförbundet och andra ser vi det som mycket svårt att upprätthålla den säkerhet för deltagarna, funktionärerna och Lundabor som krävs.

Det är extra tråkigt att fatta detta beslut när Lundaspelen 2021 har ett väldigt stort intresse. Fler lag än någonsin har anmält sig och allt pekade på ytterligare ett rekordår med över 400 deltagande lag.

Föreningens ordförande Gunnar Westling sammanfattar styrelsens beslut så här:

  • Vi förstår att många är mycket ledsna, både våra egna funktionärer, ledare och spelare samt alla våra gäster som sett fram emot ännu ett Lundaspelen i Basketboll. Det var ett trist beslut men samtidigt måste vi inom idrotten ta vårt ansvar i den pandemi som vi alla nu går igenom.

IK Eos går nu in i ett intensivt arbete för att minimera den ekonomiska påverkan på föreningen. De stödpaket som finns anslagna i kommun och via Riksidrottsförbundet kommer vara viktiga för att driva verksamheten på en fortsatt bra nivå för över 1000 medlemmar. Samtidigt är hela föreningen samlad bakom att Lundaspelen 2022 ska bli en ännu större och bättre upplevelse.

Alla nyheter