12 March

Dags för grundseriens
sista hemmamatch

Lördagen den 13 mars kl. 13.30 spelar Eos damer sin sista hemmamatch för säsongen i grundserien. A3 från Umeå står för motståndet och Eos vill gärna vinna mot norrländskorna, både för att revanschera sig för den knappa förlusten i höstas (93-96), men också för att säkra slutspelsplatsen.

A3 har ett starkt lag, dominerat av de båda tyska landslagsspelarna Ama Deegbeon och Emma Stach. Ama är etta i returstatistiken i hela SBLd, tätt följd av vår egen Dubi Dacic. Emma är näst bästa trepoängsskytt i hela SBLd. I det internationella laget finns också Janee Thompson från USA, Miriam Foraste från Spanien och litauiskan Gintare Mazionyte. Gott om starka namn alltså, som coachas av Jan Enjebo, tidigare svensk landslagscoach.

Eos har som sagt chansen att på egen hand säkra slutspelsplatsen vid seger, men kommer även att vara klara för slutspel om Södertälje slår Wetterbygden på lördag.

Om Eos når slutspel, kommer den första matchen att spelas på bortaplan den 24 mars för att följas av en hemmamatch den 27 mars, men innan dess är det dags för grundseriens sista bortamatch, mot Helsingborg nästa lördag den 20 mars.

Solidsport sänder mycket basket. Logga in här.

Alla nyheter