18 March

Basketutmaningar ända
till slutet av säsongen

På lördag 20 mars kl. 14.00 spelar Eos damer den sista grundseriematchen för säsongen mot Helsingborg borta. Åtta lag går till slutspel. Eos kan inte bli sämre än 8:a, så slutspelsplatsen är klar. Om Eos vinner mot Helsingborg och Uppsala samtidigt förlorar mot Norrköping, så går Eos upp till 7:e plats.

Oavsett resultat kommer alltså att Eos spela sina kvartsfinaler på onsdag den 24 mars och lördag den 27 mars. Motståndare och tider kommer att meddelas senare.

Helsingborg kommer att komma sist i serien under sitt första år i SBL, men kommer inte att åka ur, eftersom inget lag degraderas denna pandemi-säsong. Laget har under säsongen spelat bättre och bättre och sedan amerikanskan Nicole Martin förstärkte laget har också coach Ville Tuominen fått ytterligare en vapen att använda.

Matchen sänds som vanligt på Solidsport här

Basketnyheter
Gillar du att titta på basket och vill ha koll på vad som händer? Då skall du anmäla dig till Basketsvepet från Svenska Basketbollförbundet! Då får du ett mail på måndagar om vad som sänds under veckan. På fredagarna får du ett kort Quiz med basketfrågor där du kan tävla mot dig själv eller mot dina vänner! Rekommenderas! Anmäl dig här

SBL Dams utmärkelser
Som vanligt kommer en hel del utmärkelser att delas ut för säsongens bästa prestationer i Svenska Basketligan Dam. Nytt för i år är att även supporters får vara med och rösta. Gå in och rösta på dina favoriter till utmärkelserna här

Det finns flera Eos-personligheter med bland de nominerade!

Heja på Eos!

Alla nyheter