31 January

Eoslag framgångsrika
i Ungdoms-SM

I helgen spelades omgång 3 av Ungdoms-SM för åldersgrupperna U15,U16 och U17 runt om i landet. Eoslagen var mycket framgångsrika och 3 av 4 lag som deltog gick vidare till omgång 4. Det är nu bara 8-10 lag kvar i varje kategori – och Eos är alltså med i tre kategorier.

Pojkar 06 var i Stockholm och spelade och visade Hammarby, Danderyd och Sundsvall att södra Sverige och Eos P06 är att räkna med. Tre raka segrar!

Pojkar 07 var i Södertälje och kom att vara med i en riktig rysare. Högsbo, Eos och Blackeberg slutade samtliga på 2 segrar och 1 förlust, varför det blev inbördes målskillnad. Det var så jämnt det kunde bli, men Eos tog andraplatsen i gruppen efter Högsbo och är vidare.

Flickor 06 spelade på hemmaplan i Eoshallen och blev tvåa i gruppen efter överlägsna Norrköping. Brahe och Blackeberg besegrades i de två första matcherna och tjejerna var klara för nästa omgång redan efter två matcher. Starkt gjort med tanke på sjukdomar och skador i laget.

Flickor 05 spelade också hemma och var ännu mer drabbade av det lilla viruset och karantän. Trots det gjorde tjejerna en bra insats och slog Wetterbygden men klarade inte av AIK och Blackeberg som gick vidare från gruppen.

Covid och karantän satte sin prägel på denna omgång av Ungdoms-SM och många lag saknade spelare och vissa drabbades värre än andra. Eos Flickor 07 och Pojkar 05 saknade många spelare tvingades därför lämna w.o. till sina omgångar. Tråkigt för alla inblandade, men ett i sammanhanget nödvändigt och riktigt beslut som togs av coacher och Eos kansli gemensamt.

Omgång 4 spelas den 18-20 mars för de tre lagen som gått vidare. Spelplatser är ännu inte klara.

Vi lyfter på hatten till alla spelare och coacher för ett fantastiskt bra jobb!

Alla nyheter