08 February

Tredje gången gillt mot
Alvik på hemmaplan?

På onsdag 9 februari är det äntligen hemmamatch för Eos damer mot Alvik. Matchen har tvingats skjutas upp två gånger på grund av Covid i de båda lagen, men nu skall båda lagen vara friska från viruset och som av en händelse spelas matchen den första dagen när restriktionerna i Sverige släpps.

Matchen börjar redan kl. 16.30 på eftermiddagen, vilket möjligen kan tyckas konstigt, men är satt så i överenskommelse mellan lagen för att Alvik skall hinna hem på kvällen. Utan att vara flexibla hinner man inte få in alla uppskjutna matcher i tid.

Alvik är ett etablerat lag i Svenska Basketligan Dam. Denna höst har dock börjat lite tuffare för Alviks damer, mycket beroende på att man tappade flera tongivande spelare, och spelet har inte fungerat som de ville. Dessutom gjorde man ett coachbyte veckan före jul, och tidigare storspelaren Janel McCarville tog över som coach. Janel har även denna säsong spelat, men efter jul har hon koncentrerat sig på att enbart coacha. Laget har även utan McCarville på planen ett namnkunnigt lag med bl.a. Paula Juhlin och Elin Ljunggren som har massor med rutin och är toppspelare näst intill landslagsklass båda två. I helgen tog Alvik en stark seger mot Södertälje på bortaplan och är fyllda av självförtroende inför onsdagens match.

Eos damer vann i lördags hemma mot Wetterbygden och även om laget inte var med i matchen från början och låg under med 16 poäng vid något tillfälle under den första perioden, så kunde coacherna summera tre riktigt bra perioder när matchen var slut.

Hela laget bidrog och det var svårt att utse matchens bästa spelare i Eos, men det var till slut Doniyah Cliney som förärades priset, sittande med lindad fot efter att ha trampat fel i slutet av matchen. Vi hoppas att det inte var allvarligt och att hon är med på onsdag.

Välkomna till Eoshallen på onsdag!

IK Eos

Alla nyheter