11 February

Serieledarna i Superettan
på besök i Eoshallen

På söndag, 13 februari kl 17.00, är serieledarna Kalmar Saints på besök i Eoshallen för match i Superettan. Det blir något att bita för hemmalaget Eos, som förlorade borta mot Trelleborg senast och absolut inte var nöjda med den matchen. Kalmar leder alltså serien, även om jagande Uppsala har färre matcher spelade.

Målet är i första hand att vinna serien, då får man möjlighet att ta steget upp i SBL. I andra hand är målet att placera sig så bra som möjligt i serien, för att få en lättare lottning till slutspelet i Superettan. Slutspelet inleds helgen 19-20 mars, så det är inte långt kvar, även om många matcher skall spelas innan dess.

Det lag som vinner slutspelet får också en chans att spela i SBL, och om det skulle bli samma lag som vinner både grundserie och slutspel så blir det tvåan i slutspelet som får chansen att spela i den högsta serien. Upplagt för ett spännande slutspel under mars-april alltså.

Men först är det matchenpå söndag. Kalmar leder i första hand serien för att man har ett bra lag, bestående av en del egna produkter, några skickliga svenskar som värvats och en rutinerad sloven, Jan Tratnik som varit i Kalmar i flera år. Tillsammans med detta har man nyligen kompletterat laget med en importspelare från USA, Zo Tysen, som skall hjälpa laget framför allt i returtagningen.

Eos förlorade som sagt mot Trelleborg borta senast, och det var inget vare sig spelarna eller coach Henriks gillade alls. För att vinna i Superettan måste man spela bra försvar, det finns alldeles för många bra skyttar i alla lag i serien. Eos försvar mot Trelleborg var inte alls bra, men det går att förbättra försvaret ganska snabbt. Vi kan vara säkra på att Eosspelarna är revanschsugna på söndag, man tävlar ju om att få en så bra lottning som möjligt i slutspelet.

Välkomna till Eoshallen på söndag!

Nu är restriktionerna borta – men vi är ändå försiktiga!

Alla nyheter