22 February

Spännande Skånederby
– tabellsexan mot sjuan

Onsdag 23 februari kl. 19.00 är det dags för Skånederby mot Helsingborgs BBK. Nu börjar det bli tajt om positionerna inför slutspelet i Superettan. Alla lag vill placera sig så högt som möjligt i grundserien för att få en så bra lottning som möjligt i slutspelet.

Eos ligger just nu på sjätte plats och Helsingborg på sjunde. Båda lagen har möjlighet att klättra uppåt men då krävs helst en seger på onsdag.

Helsingborg leds på planen av de två importerna Sukhjot Bains från Kanada och Nebojsa Maksimovic från Bosnien. Till detta finns en rad egna spelare. Anton Persson är trots sin ungdom rutinerad, och skytten Patrik Andersson kan sänka treor trots bevakning. Viktigt att Eos håller koll på dessa fyra.

Eos senaste helg gav inte något i segersäcken. Det blev förluster borta mot både Högsbo och RIG Mark. Coach Henriks var inte nöjd med det defensiva spelet mot RIG Mark.

– Vi kan spela bra försvar; det visade vi mot Kalmar hemma senast. Det gäller att vi plockar fram det i resterande matcher, säger Christoffer Henriks.

Efter denna match har IK Eos fyra matcher kvar. Alla fyra spelas på åtta dagar under perioden 5–12 mars. Då gäller det att vara i form.

Kom till Eoshallen på onsdag och heja – det är killarna värda!

Alla nyheter